Newsroom

Newsroom

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Α. Βγενόπουλο

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε σχετική της ανακοίνωση η βουλευτής του…

vgenopoulos 3

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε σχετική της ανακοίνωση η βουλευτής του Κυπραικού κόμματος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από την Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα την περίοδο που ο κ. Βγενόπουλος ήταν Πρόεδρος της και όριζε τις διοικήσεις της, μιλώντας η ίδια για ισοπέδωση, έκτοτε, του Κράτους και της κοινωνίας, μετά τα όσα ειδικότερα συνέβησαν στην οικονομία της Κύπρου.  Επίσης, προσθέτει ότι η ίδια είναι βέβαιη πως η Νομική Υπηρεσία θα μελετήσει το θέμα σύγκρουσης συμφερόντων των Βγενόπουλου, Μπουλούτα και άλλων διοικούντων της Λαϊκής και της ίδιας της MIG και της συνεπακόλουθης κατάχρησης των χρημάτων καταθετών από την ποινική πλευρά.       

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου: 

“Ναι, κύριε Βγενόπουλε. Καταγράφεται Σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της διοίκησης σας ,της MIG και της Λαϊκής Τράπεζας με αποτέλεσμα αποφάσεις σε βάρος των καταθετών. Έχουμε το τελευταίο διάστημα γίνει μάρτυρες μίας έξαρσης έπαρσης από τον κ. Βγενόπουλο κατά τους πάντες και για τα πάντα. Με τρόπο ισοπεδωτικό για το Κράτος και την κοινωνία μας. Αντιλαμβάνομαι ότι το φορτίο που κουβαλά με τις ζημιές που κατέγραψε όχι μόνο στη Λαϊκή Τράπεζα αλλά και στη MIG μπορεί να του έχουν δημιουργήσει τέτοια τραύματα που να μην αντιλαμβάνεται πλέον τις συνέπειες των αποφάσεων και πράξεων του και να βλέπει όλους ως υπαίτιους, πλην του ιδίου. Ένα από τα θέματα για τα οποία εσκεμμένα ο κ. Βγενόπουλος αποφεύγει να τοποθετηθεί είναι: πόσες φορές στα λεγόμενα MIGοδάνεια των €800 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από τη Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα, έδωσε αυτός ή η Διοίκηση του εντολές για καταναγκαστικές πωλήσεις μετοχών όταν η αξία των μετοχών της MIG έπεφτε, ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Τράπεζας.

Στη Επιτροπή Θεσμών έχουμε λάβει επιστολή από επιχειρηματία ο οποίος απέκτησε 1.000.000 μετοχές της MIG αξίας €6,700,000, καταβάλλοντας ο ίδιος €3,350,000, ενώ το υπόλοιπο ήρθε μέσω δανείου ύψους €3.350.000 από τη Μαρφίν Λαϊκή. Από την επιστολή του, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπήρχε γραπτή συμφωνία δανείου και διαχείρισης των μετοχών MIG από τη Μαρφίν Λαϊκή, η οποία προνοούσε ότι εάν η αξία των μετοχών της MIG μειωθεί στο 160% του δανείου του, τότε η Μαρφίν Λαϊκή θα προχωρούσε, ως διαχειριστής των μετοχών και δανειστής, σε καταναγκαστική πώληση των μετοχών για την εξόφληση του δανείου. Η υπό τον κ. Βγενόπουλο και Μπουλούτα Μαρφίν Λαϊκή δεν προέβηκε σε οποιεσδήποτε πωλήσεις. Ο επιχειρηματίας προχώρησε, όπως αναφέρει και στην επιστολή του, σε καταχώρηση σχετικής αγωγής εναντίον της Μαρφίν Λαϊκής για μη εκτέλεση της συμβατικής της υποχρέωσης για πώληση των μετοχών της MIG.
Οι λόγοι που η Διοίκηση Βγενόπουλου δεν προχώρησε σε αναγκαστική πώληση των μετοχών της MIG είναι σε όλους προφανείς. Σχετίζονται με την τεράστια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ κ. Βγενόπουλου, MIG και Λαϊκής Τράπεζας και στις προσπάθειες του κ. Βγενόπουλου και της ομάδας του να στηρίξουν τη χρηματιστηριακή αξία της MIG, χρησιμοποιώντας τα λεφτά των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας.

Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο βαθμό έχει ο ίδιος ο επιχειρηματίας ευθύνες, γιατί ως επιχειρηματίας προφανώς θα είχε αντίληψη του όλου πλιάτσικου που στηνόταν στη Μαρφίν Λαϊκή με τα MIGοδάνεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ο κ. Βγενόπουλος και η ομάδα του διοικούσαν την Τράπεζα με μια πρωτόγνωρη και ασύλληπτη σύγκρουση συμφερόντων, παραβιάζοντας κάθε Αρχή συνετής τραπεζικής διαχείρισης. Ο κ. Βγενόπουλος και η ομάδα του συγκέντρωσαν ένα τεράστιο πιστωτικό κίνδυνο για την Τράπεζα στις μετοχές της MIG και, λόγω αυτής της σύγκρουσης συμφερόντων, εσκεμμένα δεν προέβησαν στην πώληση των μετοχών της MIG, οδηγώντας την Τράπεζα σε τεράστιες ζημιές και στη διασπάθιση των χρημάτων των καταθετών της.

Η Νομική Υπηρεσία, είμαι βέβαιη, θα μελετήσει το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων των κ. Βγενόπουλου, Μπουλούτα και άλλων διοικούντων της Μαρφίν Λαϊκής και της ίδιας της MIG και της συνεπακόλουθης κατάχρησης των χρημάτων καταθέτων, από την ποινική πλευρά.”

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…