Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων προς τη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Απριλίου, αν δεν «υπάρξει σαφής δέσμευση με χρονοδιάγραμμα…

ethniko theatro 010513

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Απριλίου, αν δεν «υπάρξει σαφής δέσμευση με χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων», γνωστοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου (ΣΕΕΘ), με επιστολή που απέστειλε στον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη και στον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πρώτης κρατικής σκηνής. «Αν δεν λυθούν τα λιμνάζοντα προβλήματα… τότε θα οδηγηθούμε σε κινητοποιήσεις» σημειώνει το ΣΕΕΘ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους, τα μέλη του ΣΕΕΘ ζητούν να περιοριστούν οι «σπατάλες», καθώς και τα φαινόμενα «ευνοϊκής μεταχείρισης, αργομισθίας, έλλειψης προγραμματισμού, απαξίωσης ανθρώπινων και υλικών πόρων» κ.ά.. «Σε μια εποχή που στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωπιστική κρίση είναι αυτονόητο ότι προκλητικά αλόγιστα έξοδα πρέπει να περιοριστούν. Η ανησυχία μας είναι ότι πιθανόν η ακολουθουμένη πολιτική να θέσει σε δοκιμασία την βιωσιμότητα του Οργανισμού. Και θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να μην βρεθούμε σε δύσκολη οικονομική θέση όπως το ΚΘΒΕ» αναφέρουν.

Ακόμη, ζητούν «διαφάνεια, μέσω της δημοσιοποίησης όλων των συμβάσεων των συνεργατών και των εξωτερικών εργολαβιών στη “Διαύγεια” και ενημέρωση για διαβούλευση στα εργασιακά, την οικονομική εξέλιξη, τον σχεδιασμό και την πολιτική του Οργανισμού έτσι όπως ορίζονται από το Π.Δ. 240/06 σύμφωνα και με την υπόδειξη του υπουργείου Εργασίας».
 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…