Newsroom

Newsroom

Επιστολή Δαφέρμου στον Λαζαρίδη: "Άλλαξες γιατί ήσουν εραστής της εξουσίας"

Μια λιτή, αλλά άκρως καυστική επιστολή στέλνει στον παλιό του φίλο Χρύσανθο Λαζαρίδη ο διακεκριμένος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Ολύμπιος…

Μια λιτή, αλλά άκρως καυστική επιστολή στέλνει στον παλιό του φίλο Χρύσανθο Λαζαρίδη ο διακεκριμένος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Ολύμπιος Δαφέρμος.

Διαβάστε την

Άλλαξες. Άλλαξες πολύ. Και είχες το δικαίωμα. Γιατί όμως; Για να υπηρετήσεις καλύτερα την κοινωνία; Δεν φάνηκε. Για να υπηρετήσεις τον εαυτό σου άλλαξες. Γιατί ήσουνα εραστής της εξουσίας. Και η αριστερά δεν είχε προοπτική. Και βρέθηκες στην εξουσία. Και ασκείς εξουσία. Κάποιοι σε θεωρούν ιθύνοντα νου. Καταγοητευμένος φαίνεσαι. Τόσο που να μη θέλεις να ξεχωρίσεις το πολιτικό έγκλημα, τη δολοφονία, από την ειρηνική πολιτική αντιπαλότητα. Τη μη αρεστή σε σένα.

Παλιέ συναγωνιστή Χρύσανθε Λαζαρίδη σε αγνοώ. Για μένα δεν υπάρχεις.

Ολύμπιος Δαφέρμος


Ο Ολύμπιος Δαφέρμος είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος και υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επίτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου το ’73, μέλος του Διασχολικού επί χούντας, στρατεύτηκε αναγκαστικά τον Φεβρουάριο του 1973 μαζί με άλλους αριστερούς φοιτητές, πρωτεργάτες του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος, στην προσπάθεια της χούντας να εξαφανίσει τις φωνές αντίστασης στα πανεπιστήμια και απολύθηκε μερικές μέρες πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και εντάχθηκε και πάλι στο ΑΦΚ. Μετά τη Μεταπολίτευση εργάστηκε στη βιομηχανία ως Μηχανολόγος παραγωγής και αργότερα ως καθηγητής στη δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση από όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…