Newsroom

Newsroom

Επίθεση στα γραφεία της Novartis

Επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση σημειώθηκε τη νύχτα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ

5a924dcf1dc524ef1e8b4569

Eιδικότερα, στις 5:15, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας έσπασαν με βαριοπούλα το φυλάκιο και τζαμαρίες των γραφείων, ενώ πέταξαν και κόκκινες μπογιές. 

Kατόπιν πέταξαν τη βαριοπούλα και έφυγαν.

Αμέσως μετά αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους. Λίγο αργότερα ανέλαβαν  την ευθύνη της επίθεσης  με κείμενο  που ανάρτησαν  σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου,και αναφέρει τα εξής:

«…Η υπόθεση Νovartis είναι μία υπόθεση που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του τυπικού ελληνικού σκανδάλου. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκαν κατά το διάστημα 2000-2015 πλήθος προσώπων που κατείχαν θέσεις κλειδιά στο εγχώριο σύστημα εξουσίας δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται παγκοσμίως η εταιρεία Νovartis, όπως σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων είναι και τα 3 δις με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο κατά την ίδια χρονική περίοδο. Δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες. ΥΓ2: Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει.», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη του Ρουβίκωνα.