Newsroom

Newsroom

Επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία: Ο δράστης είχε βάλει στο στόχαστρο γυναίκες

Πως είχε βάλει στο στόχαστρό του γυναίκες υποστηρίζουν οι φινλαδικές αστυνομικές αρχές για τον 18χρονο Μαροκινό που κατηγορείται ότι σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας.

599847cf1dc5243b2e8b4569

«Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να προστατεύσουν τις γυναίκες», εξήγησε η επιθεωρήτρια Κρίστα Γκράνροθ, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Φινλανδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο νεαρός μαχαίρωσε και σκότωσε δύο γυναίκες, σε μια επίθεση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική ενέργεια» από τις φινλανδικές αρχές. Από τους τραυματίες, οι έξι είναι γυναίκες και δύο άνδρες.

«Ένας άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα από τα θύματα και ο άλλος όταν επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη», είπε η Γκράνροθ.

Τα θύματα κατάγονται από τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι MTV, που δεν κατονόμασε την πηγή του, ο 18χρονος έφτασε πέρσι στη Φινλανδία και ζήτησε άσυλο στη χώρα, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε.

Εκτός από τον νεαρό αυτό, έχουν συλληφθεί άλλοι τέσσερις Μαροκινοί που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν ύποπτο.

Καταδίκασε ο Γιούνκερ

Την ίδια στιγμή, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση.

«Με μεγάλη ανησυχία πληροφορήθηκα τις βίαιες επιθέσεις στην Τούρκου, στη Φινλανδία. Ενώ ακόμη έρχονται στη δημοσιότητα λεπτομέρειες, καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτήν την απρόκλητη επίθεση που σημειώνεται μόλις 24 ώρες μετά τον τρόμο που εκτυλίχθηκε στην Ισπανία», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στις δυνάμεις ασφαλείας «καθώς επίσης και στον λαό της Φινλανδίας και τον πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα», σημειώνοντας ότι η Κομισιόν «είναι στη διάθεσή τους» για ό,τι χρειαστούν.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…