Newsroom

Newsroom

Επίθεση Λοβέρδου με ύβρεις και απειλές στους προστατευόμενους μάρτυρες (video)

Φανερά εκνευρισμένος και χωρίς καμία διάθεση αυτοσυγκράτησης ο Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis. Ο πρώην υπουργός Υγείας αφού ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να μας… «ξεγελάει η γραβάτα» του και το ότι «μιλάει και άλλη γλώσσα» αποκάλεσε τους μάρτυρες ψευδομάρτυρες, αλήτες και συκοφάντες κουκουλοφόρους.

5a82be9d1dc52422628b46a3

«Κομμένη η πλάκα. Έλεος με τους αλήτες. Είναι αλήτες όσοι λένε τέτοια πράγματα που δεν ισχύουν με το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα», είπε με πρόδηλη οργή ο Ανδρέας Λοβέρδος στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Από την άλλη βέβαια, ο Λοβέρδος αναγνώρισε ότι πρόκειται για σκάνδαλο και μάλιστα διεθνές, αλλά η εμπλοκή του σε αυτό είναι «ψέματα».

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει τους μάρτυρες ανέφερε ότι ξέρει μια «περίπτωση μάρτυρα με κουκούλα» που μιλάει για εκείνον γιατί, όπως είπε, είχε καταθέσει με το αληθινό της όνομα στο FBI. Την ίδια στιγμή αναρωτήθηκε και για ποιο λόγο οι μάρτυρες μπήκαν στο καθεστώς του προστατευόμενου. «Αν πούνε το όνομά τους θα κινδυνεύσουν; Τί θα του κάνω εγώ του μάρτυρα; Θα τον σκοτώσω; Είμαι μέλος οργάνωσης που πουλάει όπλα ή είμαι τοκογλύφος;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «από έναν βουλευτή δεν κινδυνεύει κανένας άνθρωπος».

Διαβάστε επίσης: Όταν Μπακογιάννη και Αυγενάκης ρωτούσαν τον Λοβέρδο για τις υπερτιμολογήσεις και κατήγγειλαν τα σκάνδαλα

Απαντώντας στην ερώτηση του Παπαδάκη αν ξέρει το μάρτυρα είπε: «Προφανώς την ξέρω. Είναι η ίδια που λέει μετά με αρσενικό όνομα πως μιλούσε με τον κ. Φρουζή και ο Φρουζής, όπως είπε, με δωροδόκησε. Λέει για 200.000 ευρώ κάτι τέτοια».

Εκεί, θέλοντας ο Παπαδάκης να… ελαφρύνει λίγο το κλίμα είπε: «Σας έριξε ε;».

«Κάνετε χιούμορ», του απάντησε ο Λοβέρδος μ΄ ένα ελαφρώς σχηματισμένο μειδίαμα στο πρόσωπό του. Μετά συνέχισε την επίθεση χαρακτηρίζοντας τον μάρτυρα ξανά ως «κουκουλοφόρο» ενώ τόνισε πως υπάρχει «συμμορία με αρχισυμμορίτη».

Έδειξε την κυβέρνηση πίσω από αυτό και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για «100% πολιτική σκοπιμότητα». Είπε δε, πως η κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία «με κομπίνες».

Μιλώντας για τα άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis σύμφωνα με τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή πριν λίγες ημέρες, είπε πως δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για κανένα από αυτά. Όπως είπε, το χέρι του στη φωτιά το βάζει μόνο για τον εαυτό του.

«Αλλά αν αυτό που λένε για μένα είναι και για τους άλλους, τότε ό,τι λένε είναι για τον Καιάδα», έσπευσε να συμπληρώσει.

Δείτε το βίντεο:


Η εμπλοκή Λοβέρδου στο σκάνδαλο Novartis

Σας παραθέτουμε απόσπασμα από το 16σελιδο ρεπορτάζ του Documento της Κυριακής στο οποίο αναφέρεται η εμπλοκή Λοβέρδου στο #Novartis_gate.

Η μονοφαρμακία του Ανδρέα Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται από τους μάρτυρες να έχει τακτικές επαφές με τον Φρουζή και να είναι –όπως και ο Αδ. Γεωργιάδης– πλήρως εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της Novartis. Ο μάρτυρας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ το προσδιορίζει ως «εξυπηρετούσε την ταχεία τιμολόγηση των προϊόντων της Novartis. Επηρέαζε με τον τρόπο αυτό και την αποζημίωση. Για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο πρέπει πρώτα να αποζημιωθεί. Επί υπουργίας Λοβέρδου και σε συνεργασία με τη γενική γραμματέα Αθηνά Δρέττα, ενώ δεν κυκλοφορούσε κανένα νέο φάρμακο για ενάμιση περίπου χρόνο με σκοπό να περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη, η οποία κατά το προηγούμενο διάστημα είχε εκτοξευτεί, παρενέβη ο Φρουζής, ο οποίος με τον προαναφερόμενο τρόπο χρημάτισε αμφότερους με ικανά χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποζημιώσουν το φάρμακο GILENYA, το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβό και αφορά τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Πράγματι το φάρμακο αποζημιώθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία, αποφέροντας τεράστια κέρδη στη Novartis. Αντίθετα, δεν αποζημιώθηκε κανένα άλλο φάρμακο άλλης εταιρείας».

Την εποχή που ο Λοβέρδος εξυπηρέτησε τη Novartis, μια άλλη εταιρεία με αντίστοιχο πιο φτηνό φάρμακο, η Genesis Pharma, δεν κατάφερε να το βάλει στην αγορά. Ο υπεύθυνος τμήματος Market Access της εταιρείας, Αλεξιάν Μπερμπεριάν, κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις 2 Φεβρουαρίου: «Το φάρμακο αυτό (το Gilenya της Novartis) έλαβε τιμή μέσα στο καλοκαίρι, σε περίοδο που υπήρχε ανακοστολόγηση παλαιών φαρμάκων και εμβόλιμα πήρε τιμή και στη συνέχεια αποζημίωση μέσα σε έναν μήνα, με εξαιρετικά ταχείες διαδικασίες. Δεν ακολουθήθηκε διαδικασία τιμολόγησης νέων φαρμάκων. Σε πρωτότυπο δελτίο τιμών που ήταν από υπολογιστή το Gilenya και η τιμή του είχαν προστεθεί χειρόγραφα… Περίπου ενάμισι με δύο έτη μετά, πήραν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου δύο παρόμοια με το Gilenya, το ένα ονόματι TECFIDERA και το άλλο AUBAGIO. Υπήρξε σημαντική καθυστέρηση και της τιμολόγησης και της αποζημίωσης. Και τα δύο σκευάσματα ήταν αρκετά φτηνότερα σε σχέση με το Gilenya. Το TECFIDERA κοστίζει 883 ευρώ, το AUBAGIO 696 και το Gilenya 1.473 ευρώ. Προκλήθηκε περιουσιακή ζημιά στο δημόσιο.

Ο συνεργάτης του Λοβέρδου Νίκος Μανίας, εν γνώση του υπουργού, με την ιδιότητά του ως υπευθύνου του πληροφοριακού συστήματος πληροφόρησης μετέφερε τις τιμές προς τα πάνω εξυπηρετώντας τη Novartis.

Ο Λοβέρδος εμφανίζεται να παίρνει μίζα σε βαλίτσα και το μαύρο χρήμα να ξεπλένεται μέσα από την εταιρεία Prestige, η οποία ανέλαβε και τις δημόσιες σχέσεις του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας. Ξέπλυμα επίσης φέρεται να κάνει και η εταιρεία λογισμικού που είχε προσλάβει ο Λοβέρδος στο υπουργείο.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…