Newsroom

Newsroom

Επιχείρηση έκοψε 100.000 αποδείξεις με ταμειακές-φαντάσματα

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε ένα καφεκοπτείο στη Θήβα, το οποίο εδώ και πέντε χρόνια έκοβε μεν στους πελάτες του…

apodeikseis

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε ένα καφεκοπτείο στη Θήβα, το οποίο εδώ και πέντε χρόνια έκοβε μεν στους πελάτες του αποδείξεις, οι οποίες όμως προέρχονταν από μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος να αποκομίσει σημαντικά έσοδα, χωρίς να πληρώσει ΦΠΑ και άλλους φόρους!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκδώσει με αυτόν τον τρόπο 102.977 πλαστές αποδείξεις από ταμειακές μηχανές-φαντάσματα, οι οποίες δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς κανείς από τους πελάτες να υποψιαστεί κάτι.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις με το τσουβάλι αλλά δεν είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ σε ΦΠΑ», δηλώνει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας πως η κομπίνα αυτού του τύπου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη» σχολιάζει η ίδια πηγή και αποκαλύπτει ακόμα μία μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων που έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ. Σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια πλέον είναι σύνηθες οι παραγγελίες να καταγράφονται «σε αυτά τα μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια». Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, είναι για την καταγραφή της παραγγελίας. Πειραγμένοι τέτοιοι μηχανισμοί όμως εκδίδουν και αποδείξεις – μαϊμούδες. Ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του, εάν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν «αποδείξεις», αλλά το Δημόσιο δε θα εισπράξει δεκάρα φόρων…

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…