Επιδείνωση του καιρού: Bροχές και καταιγίδες

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπει για αρκετές περιοχές η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο. Η κακοκαιρία άρχισε χθες το βράδυ, ωστόσο βαθμιαία θα περιοριστεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

5826b21f1dc524d24e8b466f

Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, έχει αρχίσει να εκδηλώνεται από χθες το βράδυ, από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους πολύ ισχυρούς ανέμους (5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ).

Σήμερα, η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και η κεντρική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, πιθανώς τη Θεσσαλία και από το απόγευμα σταδιακά τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Αύριο , η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και

ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, πιθανόν στη Θεσσαλία και από το απόγευμα σταδιακά στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα. Εξασθένηση των φαινόμενων προβλέπεται από το βράδυ στα Δυτικά και τα Βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πιθανόν πρόσκαιρα στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για σήμερα. Βελτίωση τη νύχτα στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται για σήμερα. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από το βράδυ. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από 1500μ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε Δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική στερεά και πιθανόν τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις βορειότερες περιοχές αναμένονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Στην Αττική οι μετεωρολόγοι αναμένουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο από το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση προβλέπεται το βράδυ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους