Newsroom

Newsroom

Επιδείνωση του καιρού

Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

5a910edb1dc52464368b456a

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις να σημειώνονται στην Αττική- ενώ στον Πειραιά έπεσε και χαλάζι- καθώς ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση η οποία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι πρόσκαιρη. Hδη στην Αθήνα, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και απαιτείται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις ενώ προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνοντα σε αρκετές περιοχές. Χαλάζι έπεσε στο κέντρο σε πολλές περιοχές όπως τα Ιλίσια και το Παγκράτι, αλλά και στο π. Φάληρο, τη Δάφνη και τον Πειραιά.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ  

Το Σάββατο πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας (από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρά σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στη δυτική Μακεδονία με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα πιθανόν 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…