Newsroom

Newsroom

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται πλέον με την ΕΕΑΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία του Συστήματος Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ), έφτασε πλέον τις 2.006 συμβεβλημένες επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί για την ΕΕΑΑ μια σημαντική επιτυχία, καθώς σε αυτές τις επιχειρήσεις, από τις οποίες προέρχονται αποκλειστικά οι πόροι της, ανήκει η πλειονότητα των συσκευασιών που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

59ad51641dc524dc358b4599

Αποδεικνύεται έτσι ότι η ΕΕΑΑ έχει την ευρεία αποδοχή και εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Με τη συμμετοχή τους στο Σύστημα, τα μέλη της ΕΕΑΑ εκπληρώνουν με τον βέλτιστο τρόπο τη νομική υποχρέωσή τους, που αφορά στη μέριμνα για τη συλλογή και ανακύκλωση των συσκευασιών και συνεισφέρουν σε όλες τις δράσεις του Συστήματος (έργα, επενδύσεις), βάσει της χρηματικής εισφοράς που ορίζεται από την εγκεκριμένη από την πολιτεία Σύμβαση Συνεργασίας, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην οργάνωση και λειτουργία της Ανακύκλωσης στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον ξεπεράσαμε τις 2.000 Συμβάσεις Συνεργασίας. Η όλο και μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων με το Σύστημα αποδεικνύει ότι η ΕΕΑΑ διευρύνει συνεχώς τον ρόλο της ως ο συλλογικός φορέας της ελληνικής βιομηχανίας και του εμπορίου που στοχεύει στην προώθηση της Ανακύκλωσης των συσκευασιών. Αύξηση των μελών συνεπάγεται περαιτέρω ενίσχυση των έργων Ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα με στόχο την επίτευξη διαρκώς και αυξανόμενων αποτελεσμάτων.»

Λίγα λόγια για την ΕΕΑΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης όπως προβλέπει ο Νόμος, έχει μη κερδοσκοπική λειτουργία και εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος. Ιδρύθηκε από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν συσκευασίες και σήμερα αριθμεί 2.006 συμβεβλημένους. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΕΑΑ συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά 35%

Η ΕΕΑΑ οργανώνει το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης για τα απόβλητα συσκευασίας (ΣΣΕΔ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ) σύμφωνα με το Ν. 2939/01. Το εθνικό θεσμικό πλαίσιο είναι απόρροια των ευρωπαϊκών οδηγιών και υποχρεώνει τους διαχειριστές συσκευασίας, δηλαδή τις επιχειρήσεις που διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, να μεριμνήσουν για την ανακύκλωση των συσκευασιών τους.

Στα 14 χρόνια λειτουργίας της η ΕΕΑΑ έχει καταφέρει να καλύψει με τα έργα της σχεδόν το 94% του πληθυσμού της χώρας έχοντας συνεργασία με 297 ΟΤΑ στους οποίους είναι τοποθετημένοι σχεδόν 157.000 κάδοι ενώ έχουν παραδοθεί και 493 οχήματα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΕΑΑ έχει ως αποτέλεσμα να αξιοποιούνται σχεδόν 550.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών κάθε χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕΑΑ μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.herrco.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…