Newsroom

Newsroom

Επεισοδιακή ομιλία Μέι: Φαρσέρ την διέκοψε και της έδωσε την… παραίτηση της (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισοδιακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι η οποία έκλεισε το τετραήμερο συνέδριο των Συντηρητικών στο Μάντσεστερ.

59d4e6161dc52415168b45e3

Ένα μέλος του ακροατηρίου διέφυγε της προσοχής της ασφάλειας και τη διέκοψε για να της δώσει στο βήμα βεβαίωση απόλυσής της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξαφνιάστηκε από την παρουσία του άνδρα ο οποίος ωστόσο ήταν ο κωμικός-φαρσέρ Σάιμον Μπρόντκιν, που «θύματα» του έχουν πέσει επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αλλά και ο πρώην πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

Ενώ μεταφερόταν εκτός αιθούσης είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον που θεωρείται ότι φιλοδοξεί να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, του είπε να επιδώσει το έγγραφο στη Μέι.

«Ο Μπόρις μου είπε να της δώσω ένα (έγγραφο) P45», δήλωσε ο διαδηλωτής στο Reuters. «Δεν μου είπε για ποιο λόγο. Ήθελε να το κάνω».

Πέρα όμως από το συγκεκριμένο περιστατικό, η Τερέζα Μέι ήταν κρυωμένη με αποτέλεσμα να βήχει συνεχώς. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχουν πολλές μικρές διακοπές στο λόγο της. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ την πλησίασε και της έδωσε μία καραμέλα για το βήχα.

Μεταξύ άλλων, η κα Μέι είπε «συγνώμη» για το εκλογικό αποτέλεσμα που μείωσε την κοινοβουλευτική δύναμη των Συντηρητικών και κάλεσε το κόμμα να ανασυνταχθεί και να δώσει στη χώρα «την κυβέρνηση που χρειάζεται».

Παράλληλα, η Τερέζα Μέι αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit είπε ότι ένα κομμάτι τους είναι «εκνευριστικό», ωστόσο είπε ότι «αν τις προσεγγίσουμε με το σωστό πνεύμα, είμαι βέβαιη όλοι θα βρούμε μία συμφωνία που αποδίδει για τη Βρετανία και για την Ευρώπη επίσης».