Επαναφορά θανατικής ποινής μετά από δημοψήφισμα εξετάζει η Τουρκία

Το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία μετά από δημοψήφισμα επανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με δηλώσεις του στην κυριακάτικη FAZ.

579cbbf51dc524943e8b50af

«Τέτοιες αποφάσεις δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται εν θερμώ. Ίσως η απόφαση για το θέμα αυτό να ληφθεί μετά από δημοψήφισμα, πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα» τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα.

«Παίρνουμε χιλιάδες SMS και tweets με τα οποία μας λένε “αν δεν επαναφέρεται την θανατική ποινή δεν θα ξαναψηφίσουμε το κόμμα σας”» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Τσαβούσογλου, επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κριτική που ασκεί: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει το δικαίωμα να μας παραδίδει μαθήματα στο αυτό το θέμα.Οι προσπάθειες να δασκαλέψουν την Τουρκία δεν οδηγούν πουθενά», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη, ότι είναι λάθος να καταλογίζεται στον Ταγίπ Ερντογαν λαϊκισμός στο θέμα αυτό «διότι δεν το έχει ανάγκη. Οι πολίτες τον αγαπούν. Μετά τα τελευταία γεγονότα το ποσοστό αποδοχής του έχει ανέβει στο 70%».

Μιλώντας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι είναι ο οργανωτής του πραξικοπήματος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε: «Εχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις για την εμπλοκή του. Οι υποστηρικτές του σε συγκεκριμένες χώρες ετοιμάζονται ήδη να τον υποδεχτούν».

Στο ερώτημα αν θα επιτραπεί σε παρατηρητές της Ε.Ε. να παρίστανται στις δίκες των φερομένων ως πραξικοπηματιών, ο κ. Τσαβούσογλου απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Η Δικαιοσύνη μας θα αποφασίσει επ΄ αυτού εντός του πλαισίου της κηρυχθείσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης». Το ίδιο ισχύει και για το ερώτημα «αν αυτές οι δίκες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή όχι». Ένα όμως είναι βέβαιο: «Θα γίνουν χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες δίκες».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…