Newsroom

Newsroom

Επαναφέρει στη ΝΔ τον "τουρκοφάγο" Αντιπεριφερειάρχη Χίου ο Γεωργιάδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κρεσέντο ακροδεξιάς ρητορικής που επιδόθηκε για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνέντευξή του σε τοπικό Μέσο της Χίου, επισκιάζεται από την αποκάλυψη του Γεωργιάδη για πρόθεση επανένταξης του «τουρκοφάγου» Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στην αξιωματική αντιπολίτευση.

580df2e01dc524760a8b479b

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο politischios.gr, αποκάλυψε ότι ποτέ δεν υπήρχε μόνιμη διαγραφή του Σταμάτη Κάρμαντζη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είχε μπει σε αναστολή η κομματική του ιδιότητα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με νεότερη απόφαση θα αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση» είπε επί λέξει ο κ. Γεωργιάδης, με τη στάση αυτή να έρχεται σε σύγκρουση με τη γραμμή της ΝΔ.

Μετά το σάλο που είχε προκληθεί από την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Facebook περί «Τούρκων καλών, μόνο νεκρών», η Νέα Δημοκρατία είχε θέσει εκτός κόμματος τον κ. Κάρμαντζη με την εξής ανακοίνωση: «Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εν λόγω ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφηνε κανένα παράθυρο ανοικτό για την επιστροφή του «τουρκοφάγου» Αντιπεριφερειάρχη, όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει άλλη άποψη. Και το ερώτημα είναι αν η δήλωση αυτή αποτελεί πολιτική πρωτοβουλία του κ. Γεωργιάδη -μιας και ο κ. Κάρμαντζης είχε συνυπογράψει για την υποψηφιότητα Γεωργιάδη στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος- ή αν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκφράζει την πρόθεση σύσσωμης της ηγεσίας του κόμματος.

Πιστός στην ακροδεξιά γραμμή

Κατά τα’ άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης κινήθηκε στα γνωστά ακροδεξιά του λημέρια, με όσα ανέφερε στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Αρχικά, ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της ΝΔ -αν και εφόσον γίνει κυβέρνηση- θα είναι η φύλαξη των συνόρων και η δημιουργία κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων. «Η ιστορία ανοίγει τα σύνορα και τα κλείνουν τα κράτη» σχολίασε, κάνοντας τον παραλογικό συλλογισμό που θέλει το 2014 να ήταν η οξύτερη φάση του πολέμου στη Συρία. «Επί Σαμαρά για να περάσει κάποιος τα σύνορα της Ελλάδας πλήρωνε στους λαθροδιακινητές 6.000 δολάρια το κεφάλι. Τώρα έχει πάει κάτω από 1.200 ευρώ» είπε για να επιχειρηματολογήσει.

«Έχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες από αυτούς στην εξουσία;» ρώτησε επιτιθέμενος στην κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα που βρίσκεται στην επικαιρότητα για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ. 


«Ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας»

Καυστική ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ρητορική μετεμφυλιακού κράτους και αντικομμουνισμού της δεκαετίας του 50΄. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου απαιτεί εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας τον ευθέως αν συμφωνεί με τα λεγόμενα του Γεωργιάδη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του ’50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας.

Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις.

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…