Newsroom

Newsroom

Έπαινοι Φιντέλ για την χειραψία Μπάρακ Ομπάμα-Ραούλ Κάστρο

  «Συγχαίρω το σύντροφο Ραούλ για την εκπληκτική του παρουσία, σταθερότητα και αξιοπρέπεια, όταν με μια φιλική αλλά σταθερή χειρονομία…

obama castro 0

 

«Συγχαίρω το σύντροφο Ραούλ για την εκπληκτική του παρουσία, σταθερότητα και αξιοπρέπεια, όταν με μια φιλική αλλά σταθερή χειρονομία χαιρέτισε τον ηγέτη των ΗΠΑ και του τόνισε στα αγγλικά: ‘Κύριε Πρόεδρε. Είμαι ο Κάστρο’», δήλωσε σε άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κ. Ομπάμα σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα και είχε χειραψία με τον κουβανό πρόεδρο στο δρόμο του για το βήμα του ομιλητή στην εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Καμία εκ των δύο πλευρών δεν φάνηκε να δίνει μεγάλη βάση στο ζήτημα, ωστόσο η άποψη που εκφράζει ο κ. Κάστρο σε άρθρο του στην επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας «Γκράνμα» δείχνουν την έγκριση της κίνησης του αδελφού του.

Η χειραψία ήταν η πρώτη μεταξύ προέδρων των δύο χωρών από το 1959 και η δεύτερη διαπροσωπική επαφή, μετά από εκείνη του Φιντέλ Κάστρο με τον Μπιλ Κλίντον το 2000, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Ραούλ αντικατέστησε τον ασθενή Φιντέλ σαν πρόεδρος της Κούβας το 2006, ωστόσο σαν «πατέρας» της κουβανικής επανάστασης, ο πρεσβύτερος αδελφός Κάστρο διατηρεί σημαντική επιρροή στη χώρα

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…