Έως και 120 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν στον Έβρο και σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στον Ασπρόπυργο (photos+video)

Με δύο παράλληλες επιχειρήσεις σε Έβρο και σε καταυλισμό Αθίγγανων στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα, η Δίωξη ναρκωτικών βρήκε και κατέσχεσε συνολικά…

her6

Με δύο παράλληλες επιχειρήσεις σε Έβρο και σε καταυλισμό Αθίγγανων στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα, η Δίωξη ναρκωτικών βρήκε και κατέσχεσε συνολικά από τις δύο υποθέσεις 120 κιλά ηρωίνης. Για τις εφόδους αυτές προχώρησε σε ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Χρήστος Παρθένης: «Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 10.04.2014, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια της οποίας συλλάβαμε δύο δύο ημεδαπούς ΡΟΜΑ, έναν άνδρα ηλικίας 19 ετών και μία γυναίκα 21 ετών.

Οι δύο συλληφθέντες κατείχαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες σκόπευαν να διακινήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφού προηγουμένως τις νόθευαν και τις επανατυποποιούσαν.  Την επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνέδραμε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και επικουρικά ο Δήμος Ασπροπύργου, με τη διάθεση σκαπτικού μηχανήματος. Επιπλέον, στις έρευνες των χώρων χρησιμοποιήθηκε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα περίπου. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες, καθώς επίσης τα στοιχεία και οι ενδείξεις που προέκυπταν από την πρόοδο και την εξέλιξη των ερευνών.

Ο συνδυασμός των προανακριτικών αυτών δεδομένων μας οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στον καταυλισμό ΡΟΜΑ της Νέας Ζωής Ασπροπύργου με ειδικότερο αντικείμενο τη νόθευση, επανατυποποίηση και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες αφού προμηθεύονταν σημαντικές ποσότητες κυρίως ηρωίνης αλλά και κοκαΐνης, τις απέκρυπταν σε παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν, θάβοντας αυτές στις αυλές τους, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να μην επηρεάζεται η σύνθεση και η υφή των ναρκωτικών από την απόκρυψη και τη μακρά παραμονή τους κάτω από το έδαφος, χρησιμοποιούσαν ειδικές τεχνικές τυποποίησης και συσκευασίας, έτσι ώστε να αποφεύγουν τη διάβρωση και τις λοιπές επιπτώσεις από την υγρασία και άλλες γεωλογικές συνθήκες και μεταβολές.

Αναλόγως των αναγκών για διάθεση, αφού έβγαζαν τα ναρκωτικά από το έδαφος τα νόθευαν, μέσω ειδικής επεξεργασίας και τα επανατυποποιούσαν, με σκοπό να τα διακινήσουν περαιτέρω στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί Ρομά, ενώ από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρία παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι και στους υπαίθριους – αύλιους χώρους γύρω από αυτά, βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

 

 

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

· 67 κιλά περίπου ηρωίνης

· 24 γραμμάρια περίπου κοκαΐνης

· 70 φυσίγγια των 7,62 mm

· το χρηματικό ποσό των 37.205 ευρώ σε μετρητά,

Πιο αναλυτικά, με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος, ανεσκάφη η αυλή του πρώτου παραπήγματος, όπου εντοπίστηκαν θαμμένες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα 20 κιλά περίπου ηρωίνης, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες. Στο ίδιο σημείο, αλλά και στην αυτοσχέδια στέγη του παραπήγματος εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης.

Επιπλέον, η εκσκαφή αποκάλυψε και ένα θαμμένο βαρέλι, μέσα στο βρέθηκαν περίπου 3 κιλά ηρωίνης σε έξι παραλληλόγραμμες συσκευασίες (τούβλα), άλλα 20 κιλά ηρωίνης σε πλαστικές σακούλες, ενώ εντοπίστηκε επιμελώς θαμμένο και το χρηματικό ποσό των 36.950 ευρώ.

Στο δεύτερο παράπηγμα, πάλι με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος, βρέθηκαν στην αυλή του, δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα αλουμινένια ταψιά μίας χρήσης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών ηρωίνης περίπου σε βραχώδη μορφή.

Τέλος, στο τρίτο παράπηγμα εντοπίστηκαν κρυμμένα στην αυτοσχέδια στέγη του 70 φυσίγγια των 9 mm, καθώς και το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επιπλέον,

· 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

· 17 συσκευές κινητών τηλεφώνων

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

· μία βιντεοκάμερα, καθώς και

· πλήθος εργαλείων για την νόθευση και επανασυσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίζονται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης τους. Στο πλαίσιο αυτό διερευνώνται κυρίως οι ενδεχόμενες συνεργασίες τους με κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, καθώς επίσης και η πηγή προέλευσης και ο τρόπος κτήσης και διάθεσης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Τέλος, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για ακόμα μια επιτυχία της Αστυνομίας στο τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν 6 υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι με τη χρήση πλαστικής βάρκας και δύο οχημάτων μεγάλου κυβισμού, επιχείρησαν να διακινήσουν, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 50 κιλών. Η αξία της ποσότητας αυτής εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 750.000 ευρώ».

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…