Εντοπίστηκε και ο δεύτερος σφαγέας της Νορμανδίας

Ο επίσης 19 ετών Αμπντέλ Μαλίκ είναι σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ο δεύτερος δράστης της επίθεσης σε εκκλησία της Νορμανδίας το πρωί της Τρίτης. Η εφημερίδα μεταδίδει την πληροφορία επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

5798c19f1dc524d1588b496a

Η ταυτότητα του δράστη φαίνεται πως εντοπίστηκε χθες στη διάρκεια έρευνας των αρχών στο σπίτι της οικογένειας του Αντέλ Κερμίς, του άλλου δράστη της επίθεσης. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο δεύτερος δράστης καταγόταν από τη Σαβοΐα της ανατολικής Γαλλίας.

Ο Μαλίκ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει φάκελο στην αστυνομία που σημαίνει ότι οι γαλλικές αρχές δεν έχουν δακτυλικά του αποτυπώματα, ούτε DNA γεγονός που καθυστερεί την ταυτοποίησή του.

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον άλλο 19χρονο, τον Αντέλ Κερμίς. Όπως αναφέρει η «Le Parisien» σε ρεπορτάζ που βασίζεται σε μαρτυρία φίλου του, πριν ριζοσπαστικοποιηθεί ήθελε να γίνει μοντέλο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde» o Κερμίς είχε ψυχολογικά προβλήματα από την ηλικία των έξι ετών και είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στην διάρκεια της εφηβείας του. Φέρεται μάλιστα να είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική 15 ημέρες πριν από την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν δήλωσε σήμερα ότι ο Κερμίς «ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία». Ο 19χρονος σφαγέας είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάρυναν υποψίες για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.