Εντολή και κυρίως σόι Σαμαρά

Γράφει ο Φέλιξ

570b5b731dc52403098b45de

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Το ίδιο και η οικογένειά της. Εκτός όμως από τους συμπεθέρους του Αντώνη Σαμαρά, στη λίστα είναι και τα πρώτα του ξαδέλφια. Δηλαδή οι γιοί του αδελφού της μητέρας του, Αλέξανδρος και Ανδρέας Ζάννας.

Αυτό από μόνο του για τον καλοπροαίρετο δεν σημαίνει κάτι. Επιχειρηματίες όλοι τους, μπορεί να έχουν νόμιμες καταθέσεις. Σε συνδυασμό όμως με τις εντολές Σαμαρά λέει πολλά.

Ο Σαμαράς προσπάθησε όσο και ο Βενιζέλος να συγκαλύψει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μπορεί ο Βενιζέλος να έβγαινε στα κανάλια των καναλαρχών που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ για να διαβεβαιώσει πως η λίστα δεν έχει τίποτα σοβαρό, αλλά ήταν ο Σαμαράς αυτός που την κάλυψε στη συνέχεια, δημιούργησε μαζί με τα συστημικά media την εικόνα ότι το HOT DOC αποκάλυψε τη λίστα για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες.

Όταν αποκαλύφθηκε πως ο Παπασταύρου ήταν στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις που δεν δικαιολογούσαν τα εισοδήματά του, ο Σαμαράς είχε το λίσταρχο Παπασταύρου σύμβουλό του και τον έστελνε για διαπραγμάτευση στη Μέρκελ. Όταν συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις για Παπασταύρου, ο Σαμαράς δήλωσε πως ήθελε δέκα ακόμη Παπασταύρου.

Όλη αυτή την περίοδο, συγγενείς του Σαμαρά είναι στη λίστα. Ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αλέξανδρου, «διέφευγε» της προσοχής καταχωρημένος ως Paguidas και όχι Pagidas στην HSBC. Τα πρώτα ξαδέλφια του Σαμαρά ήταν επίσης εκεί. Δεν έχει σημασία αν ήταν νόμιμοι ή παράνομοι.

Σημασία έχει πως ο Σαμαράς (ούτε και οι ίδιοι) δήλωσαν τη σχέση τους και όλοι μαζί με τη λίστα. Με κουτοπονηριά πολιτικάντη της δεκαετίας του 50, με ειλικρίνεια Μαυρογιαλούρου, ο Σαμαράς άφησε το θέμα να χαθεί μέσα στη σωρεία των ονομάτων και των εξελίξεων.

Έπρεπε να δηλώσει τη σχέση του και να ζητήσει έλεγχο των ονομάτων των συγγενών του κατά προτεραιότητα. Γιατί δεν το έκανε; Μήπως για τους ίδιους λόγους που δεν το έκανε για τον ράφτη του Παναμά, Παπασταύρου;

Πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Σαμαράς, του οποίου η συγκαλυπτική στάση δημιουργεί υπόνοιες για τους συγγενείς του. Και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχεται να σηκώσει το βάρος Παπασταύρου και Λαγκάρντ λες και είναι συνεταίρος του Παπασταύρου , όπως δήλωσε ο Τσίπρας στη Βουλή.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…