Newsroom

Newsroom

Ένοχος ξανά ο Α. Τσοχατζόπουλος – "Καταπέλτης" η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, όπως και πρωτόδικα, πρότεινε πριν από λίγο στο…

Την ενοχή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, όπως και πρωτόδικα, πρότεινε πριν από λίγο στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας, Αικατερίνη Πιστόλη, προκαλώντας ταυτόχρονα έκπληξη με την απόφαση της να ζητήσει να αναγνωριστεί στον πρώην υπουργό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κάτι που τελικώς το δικαστήριο έκανε δεκτό.  

Ωστόσο, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, Αικατερίνη Πιστόλη ήταν «καταπέλτης», καθώς ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε ηθελημένα και από δόλο την απόκτηση του ακινήτου, θεωρώντας ότι ουδείς θα ασχοληθεί μαζί του, γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που είχε υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες. «Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν και δη σε πολιτικούς. Δεν δήλωσε το ακίνητο για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων που έπρεπε να δηλωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας. Αυτή την ώρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει επί των ποινών. 

Στον αντίποδα, μιλώντας σήμερα στο δικαστήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να πείσει πάλι την έδρα ότι αγνοούσε τους νόμους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, “δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά μου και κανείς από τους συμβούλους μου δεν με είχε ενημερώσει ότι ο νόμος δεν είχε αλλάξει…”, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος θυμήθηκε ξανά τα περί πολιτικής σκευωρίας εις βάρος του αφήνοντας αιχμές ακόμη και για για τις έρευνες των αρχών, λέγοντας πως “έδειξαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να ελεγχθούν τα δικά μου οικονομικά και της οικογένειάς μου…”