Newsroom

Newsroom

Ένα μικρό δάσος στη μέση της ερήμου στην Αίγυπτο!

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εφευρετικότητα τους, γερμανοί επιστήμονες σε συνεργασία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, βρίσκονται κοντά σε ένα φυσικό θαύμα: ένα δάσος στη μέση της ερήμου, μόλις δύο ώρες από το Κάιρο.

57c5b8e91dc524c30b8b473b

Αποτελείται από 500 περίπου στρέμματα με δέντρα που ακμάζουν, παρά το ξηρό περιβάλλον και την έλλειψη βροχής.

Το μυστικό βρίσκεται σε ένα σύστημα άρδευσης που περνάει υγρή τροφή στα δέντρα από έναν σωλήνα, με το νερό να προέρχεται από ένα κοντινό εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων.

Μηχανικά φίλτρα απομακρύνουν τη βρωμιά και τα σκουπίδια από τα λύματα και στη συνέχεια προστίθεται οξυγόνο. Αν και αυτός ο τρόπος δεν προσφέρεται στην άρδευση εδώδιμων φυτών όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, οι ενώσεις δημιουργούν ένα πλούσιο λίπασμα για τα δέντρα και την παραγωγή καυσόξυλων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα παρόμοιο μίγμα με πολλά εμπορικά λιπάσματα.

Η Αίγυπτος δεν έχει σκληρό και ψυχρό χειμώνα. Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία (σε συνδυασμό πάντα με το νερό) σημαίνει για παράδειγμα ότι ο ευκάλυπτος μεγαλώνει τέσσερις φορές πιο γρήγορα από ότι στη Γερμανία. 

Αν υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση, 650.000 στρέμματα του εδάφους της ερήμου, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω παραγωγή ξυλείας και η ίδια διαδικασία έχει τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες για να επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές για τη διατήρηση της εύφορης γης και τη δημιουργία δυνατοτήτων εργασίας.



Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης