Newsroom

Newsroom

Ένα διαμάντι για κάθε κέρατο

Ναι το παραδέχομαι, εν μέσω κρίσης και ανασφάλειας πήγα και πλήρωσα 10 ευρώ και είδα στον κινηματογράφο το sex and…

Ναι το παραδέχομαι, εν μέσω κρίσης και ανασφάλειας πήγα και πλήρωσα 10 ευρώ και είδα στον κινηματογράφο το sex and the city.Και τώρα τα κλαίω. Βγήκα με μια τεράστια απογοήτευση από την κινηματογραφική αίθουσα και ένοιωσα ότι ο σεναριογράφος βαριόταν .Σαν να του έδωσε κάποιος την εντολή να γράψει κάτι σύντομο –πρόχειρο. Δεν είναι ότι περίμενα να δω κάτι εξαιρετικό με πλοκή και προβληματισμό αλλά περίμενα τουλάχιστον να πετύχει αυτό που πετυχαίνουν ακόμα και οι σαπουνόπερες .Δηλαδή, να ταυτιστεί έστω και για λίγο ο θεατής με αυτό που βλέπει. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί με το sex and the city 2 για κανένα λόγο όσο φαντασία και να έχεις και σε όποιο συννεφάκι και να κατοικείς.

Στην πρώτη ταινία που και πάλι το παραδέχομαι ότι την είδα, ανάμεσα στα Μανόλο Μπλάνικ και στο Channel υπήρχε και ένα σχετικό (γυναικείο) σασπένς. Την παράτησε στον γάμο της,  στα κρύα του λουτρού, ενώ ήταν καλεσμένοι όσοι φορούσαν σαγιονάρες στην Νέας Υόρκης. Ξεφτίλα. Δεν είναι και λίγο.

Η καινούργια ταινία ή έγινε μόνο για αρπαχτή της εταιρείας παραγωγής ή επειδή αναφέρεται στο έγγαμο βίο αναγκάστηκα ήταν ξενέρωτη και βαρετή όπως άλλωστε είναι και ο γάμος.

Και έρχομαι  στο ζουμί. Ενώ είχαμε μείνει ότι η πρωταγωνίστρια παντρεύτηκε τελικά τον έρωτα της ζωής της (τον τύλιξε τον ΜΕΓΑΛΟ) μας δείχνει στην νέα βερσιόν ότι ο μεγάλος έρωτας αντικαταστάθηκε από ένα καναπέ σαλονιού και από delivery φαγητό. Απογοήτευση. Να μου πεις από το sex and the city περίμενα να δω αυτή την αναμενόμενη εξέλιξη; Όχι, αλλά καλό θα ήταν να μην το έβλεπα και εκεί.

Και αφού ο έρωτας και το πάθος πέθανε και ο «Μεγάλος» σύζυγος δεν αποχωρίζεται τον καναπέ του ούτε για πλάκα, οι φίλες αποφασίζουν να πάνε στο Άμπου Ντάμπι για να ξεκουραστούν .Πως πάμε εμείς μέχρι την Ακράτα για μια βουτιά στην θάλασσα με τις θείες ;εεε κάπως έτσι.

Εκεί λοιπόν (όχι στην Ακράτα) η Κάρυ είδε τελείως τυχαία τον πρώην της, όπου θεώρησε ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να είναι τυχαία και αποφάσισε να «φασωθεί» μαζί του, όπως λένε και οι πιτσιρικάδες. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Το σημείο που ο σεναριογράφος το παράκανε είναι η στιγμή  που ο «μεγάλος» σύζυγος μαθαίνει ότι …ψήλωσε κατά 12-13 πόντους –λόγο του φασώματος  -και αντί  να της δώσει καμία ξανάστροφη να της πέσουν τα τσαούλια- (όπως έλεγε και ο διπλανός μου στο κινηματογράφο που τον είχε τραβήξει η κοπέλα του να δουν την ταινία και βαριόταν ασύλληπτα) της πήρε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, με σκοπό να το κοιτάζει και να θυμάται ότι είναι παντρεμένη, ώστε να μην τον αναγκάσει να ψηλώσει κι άλλο, από το κέρατο. Σε εκείνο το σημείο πετάγονται δυο τρεις κοπέλες που κάθονταν από πίσω και λένε με μια φωνή «δεν υπάρχουν τέτοιοι άντρες». Και βεβαία χρυσή μου δεν υπάρχουν και να υπήρχαν δεν θα τους έλεγες άντρες αλλά μ….ες. Και επειδή θα τους είχες για μ….κες και το δαχτυλίδι θα έπαιρνες και κάθε μήνα θα τους πρόσθετες ύψος.

Ας συνοψίσουμε…ο  γάμος σκότωσε ακόμα και το έρωτα της Κάρυ με τον Μεγάλο ο οποίος γάμος στεγάζεται σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης που βλέπει από την μια πλευρά τους ουρανοξύστες πιάτο. Και από την άλλη το πάρκο. Επίσης αυτός ο γάμος έκανε «κοιλιά» ενώ η οικονομική κρίση δεν του έχει ακουμπήσει  ούτε στα νύχια. Αντιθέτως το δωράκι που κάνει η Κάρυ στο Μεγάλο για την επέτειο τους είναι ένα Ρολεξάκι –φαντάσου ο γάμος τους να διαρκέσει όσο του Μητσοτάκη με της Μαρίκας. Οικονομική καταστροφή.

Η ουσία είναι  –σύμφωνα πάντα με τον σεναριογράφο- ότι είτε μένεις στην Κυψέλη και ανοίγεις το παράθυρο και βλέπει την κ. Σούλα με το βαμβακερό βρακί, είτε μένει στην Νέα Υόρκη και ανοίγεις το παράθυρο και βλέπεις το central park κάποια στιγμή αντί να κυνηγιέσαι με τον σύντροφο σου, με τελικό σκοπό να τον πιάσεις και να καταλήξεις στο διπλό κρεβάτι, κυνηγάς τις μύγες που μπήκαν από την χαλασμένη σήτα.

Οπότε καταλήγουμε στην γνωστή λαϊκή ρήση «από μακριά και αγαπημένοι».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…