Newsroom

Newsroom

Εμμονικός με ταξιτζήδες ο δολοφόνος λέει η ΕΛ.ΑΣ

Ως ένα άτομο εμμονικό το οποίο είχε κάποια εμπλοκή με το χώρο των ταξί περιγράφει η ΕΛ.ΑΣ τον μανιακό δολοφόνο που «κυνηγά» οδηγούς ταξί. Την ίδια στιγμή, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής αξιοποιεί όλα τα δεδομένα για να φτάσει στα ίχνη του.

58b7c6431dc524a31a8b4673 1

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Θ. Χρονόπουλος κάλεσε όσους έχουν οποιαδήποτε πληροφορία, έστω και το παραμικρό, να επικοινωνήσουν με τις αρχές ώστε να αξιοποιηθεί από τους αρμόδιους με τον κατάλληλο τρόπο.

Γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο έχουν αναπτυχθεί διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε μην υπάρξει κάποιο άλλο περιστατικό.

Την Κυριακή, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι και στις δύο επιθέσεις ο δράστης καθόταν στο πίσω δεξί κάθισμα, δεν λήστεψε τα θύματά του αλλά τα πυροβόλησε την ώρα που τα ταξί που οδηγούσαν ήταν εν κινήσει. Αμέσως μετά εξαφανίστηκε στο σκοτάδι.

«Το όπλο που χρησιμοποίησε και στις δύο επιθέσεις είναι μετασκευασμένο και κατά 99% βουλγαρικής προέλευσης», προσθέτει ίδιος. «Το έχει μετατρέψει σε πυροβόλο, ενώ χρησιμοποιεί και σιγαστήρα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο 32χρονος οδηγός ταξί που δέχτηκε τρεις σφαίρες δεν άκουσε πυροβολισμούς. Στην κατάθεσή του είπε ότι ένιωσε ξαφνικά ένα κάψιμο στο κεφάλι του και να χάνει τις αισθήσεις του».

Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς ο πρώτος οδηγός, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τρεις σφαίρες στο πίσω μέρος του λαιμού του, κατάφερε να επιζήσει. «Η ταχύτητα της βολίδας του συγκεκριμένου όπλου, λόγω του ότι είναι μετασκευασμένο, αλλά και επειδή διαθέτει σιγαστήρα, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό», εξήγησε ο ανώτατος αξιωματικός.

«Παράλληλα, ο δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο από απόσταση περίπου δέκα εκατοστών και έτσι οι σφαίρες δεν πρόλαβαν να αναπτύξουν ταχύτητα και να τον σκοτώσουν, ενώ ταυτόχρονα βρήκαν σε σκληρό οστό. Έτσι, κατάφερε να σωθεί. Στην περίπτωση του 52χρονου, όμως, ο δολοφόνος πυροβόλησε το θύμα από απόσταση περίπου 50 εκατοστών στον δεξιό κρόταφο και το σκότωσε».

Ποια είναι τα κίνητρα του δράση

«Εκτιμούμε ότι ο δράστης είχε κάποια εμπλοκή με τον χώρο των ταξί», επισήμανε ο ίδιος. «Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Μπορεί να είχε εμπλακεί σε κάποιο περιστατικό με οδηγούς ταξί και λόγω της διαταραγμένης προσωπικότητάς του να έχει μανία εκδίκησης ή να ήταν παλαιότερα στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο και να τον μείωσε κάποιος ή κάποιοι. Η υπόθεση θυμίζει κάτι από αυτή του κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Βακρινού, που έδρασε στο διάστημα 1995 – 96», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο Δ. Βακρινός, ο οποίος ήταν οδηγός ταξί και χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως ο πρώτος «serial killer» της Ελλάδας, διέπραξε πέντε εν ψυχρώ δολοφονίες, ενώ τραυμάτισε έξι άτομα. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο που είχε τις ρίζες του στην τραυματική του παιδική ηλικία και επισήμαναν: είχε μειωμένη αυτοεκτίμηση και συμπλεγματική συμπεριφορά, γεγονός που τον οδηγούσε στο να διαπράττει φόνους για ασήμαντους λόγους, απλά και μόνο επειδή θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…