Έμμεσα πυρά Βαρεμένου σε Καμμένο για το "Μακεδονικό": "Δεν καταλαβαίνω τη φιλολογία περί δημοψηφίσματος"

«Δεν καταλαβαίνω τη φιλολογία περί δημοψηφίσματος» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βαρεμένος από το βήμα της Βουλής, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από το αίτημα του προέδρου των ΑΝΕΛ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με το «Μακεδονικό». Κατά μέτωπο επίθεση στη ΝΔ από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, κατηγορώντας την για τορπιλισμό των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης του ονοματολογικού.

56fa5f0b1dc524536c8b4a23

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Θα ήθελα να πω ότι η περιπέτεια του Σκοπιανού δεν ξεκίνησε στο Βουκουρέστι, όπως θέλει να μας πείσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχε ξεκινήσει πολύ πριν» σημείωσε αρχικά ο κ. Βαρεμένος και επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Και διερωτώμαι αν πράγματι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε κάτι από τον πατέρα του, πρώην πρωθυπουργό, για το τι συνέβη τότε και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε: Σε μια αδυναμία να εκμεταλλευτούμε ιδανικές συνθήκες και να επιβάλλουμε λύση από θέση ισχύος. Τι ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτή την ήττα και στη δήλωση ότι ¨δεν πειράζει μετά από 15 χρόνια δεν θα θυμάται κανείς το θέμᨻ.

Επέκρινε τους δημοσκόπους, οι οποίοι -κατά τα λεγόμενά του- «κόβουν τον κιμά παρουσία του πελάτου». Συγκεκριμένα, στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο διεξάγουν έρευνες επί του ζητήματος, ρωτώντας τους έλληνες πολίτες αν συμφωνούν να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» μέσα στο όνομα. «Ενώ το ερώτημα και το διακύβευμα είναι ένα και μοναδικό: σκέτη – νέτη Μακεδονία, όπως συμβαίνει τώρα μετά την αναγνώριση 140 και πλέον χωρών, ή μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως ήταν η εθνική θέση» εξήγησε.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση παλινδρομεί προς την εκμετάλλευση συναισθημάτων τα οποία έχουν διαμορφωθεί μέσα από ιστορικές παρεξηγήσεις, άγνοιες, παρεξηγήσεις και δεν ξέρω τι άλλο. Ουσιαστικά τορπιλίζοντας τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης» τόνισε, στρέφοντας και πάλι τα πυρά του προς τη ΝΔ και εν συνεχεία κατέκρινε εμμέσως πλην σαφώς το αίτημα του Πάνου Καμμένου για δημοψήφισμα σχετικά με το ονοματολογικό. «Δεν καταλαβαίνω τη φιλολογία περί δημοψηφίσματος. Δεν κατανοώ ούτε τη φιλολογία για δημοψήφισμα ούτε την ακατάσχετη ονοματολογία δίκην πολιτικού τζόγου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε με νόημα: 

«Και δεν κατανοώ τη φιλολογία που είπα διότι υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να αρχίσει ο χορός των τεράτων. Να δώσουμε την ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμού να μετρήσει τα όριά του. Αυτό θέλουμε; Αυτό επιτάσσει η σημερινή ιστορική συγκυρία; Αν κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί, αλλά στο προσκήνιο θα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την φθορά της κυβέρνησης, πλανάται πλάνην οικτράν. Και όσοι προαναγγέλλουν εθνική ήττα, στην ουσία την προετοιμάζουν. Και μην βαυκαλίζονται ότι θα εξυπηρετήσουν εξουσιαστικά οράματα».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…