Newsroom

Newsroom

Ελλάδα και Αυστραλία… ανταλλάσσουν ανέργους

Διακρατική συμφωνία για χορήγηση βίζας σε 500 νέους 18 έως 30 ετών με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο, υπέγραψαν Ελλάδα…

australia

Διακρατική συμφωνία για χορήγηση βίζας σε 500 νέους 18 έως 30 ετών με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο, υπέγραψαν Ελλάδα και Αυστραλία.

Αρχικά η διμερής συμφωνία θα αφορά 500 νέους, φοιτητές 18-30 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν ένα ταξίδι στην Αυστραλία ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με άδεια εργασίας, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, αν το πρόγραμμα αυτό έχει επιτυχία, τότε θα μπορούσε να επεκταθεί.

Σημειώνεται ότι η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης κατήγγειλε την υπογραφή της συμφωνίας αυτής. «Πίσω από τα όμορφα λόγια η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική και πικρή για τους εργαζόμενους» τονίζεται σε ανακοίνωσή της και προστίθεται: «Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας δε θα ωφελήσει σε τίποτα στη λύση της ανεργίας, τη στιγμή που πάνω το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και κοντά στα 20 % στην Αυστραλία».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων