Newsroom

Newsroom

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν – Απειλεί να εισβάλλει ακόμη πιο βαθιά στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα να διευρύνει και σε άλλες πόλεις της βόρειας Συρίας, καθ' όλο το μήκος των συνόρων της με την Τουρκία και μέχρι το Ιράκ προς ανατολάς, την τουρκική επίθεση που διεξάγεται εναντίον του θυλάκου του Αφρίν με στόχο να εξαλειφθεί κάθε παρουσία μιας κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική.

5a6b14f01dc52434558b4700

Μιλώντας προς επαρχιακούς αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως μετά τη συνεχιζόμενη επιχείρησή του στο Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, η Τουρκία θα συνεχίσει προς ανατολάς και υποσχέθηκε ότι θα «καθαρίσει» τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. ανατολικά της Αφρίν και όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι παρούσες στο πλευρό των Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε πως «δεν θα αφήσει κανέναν τρομοκράτη μέχρι τα ιρακινά σύνορα».

Οι δηλώσεις Ερντογάν κλιμακώνουν την κατάσταση, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, οι δυνάμεις της οποίας βρίσκονται ήδη πέντε χιλιόμετρα μέσα στην Συρία, δεν πρόκειται να τερματιστούν εκεί. 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…