Newsroom

Newsroom

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο πρωθυπουργός στην επίσκεψη του στο Impact Hub (φωτό)

Θετική είναι η εντύπωση που άφησε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Impact Hub, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων.

59aa69431dc52466228b4570

Θετικές εντυπώσεις άφησε, ως επί το πλείστον, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο Impact Hub, μια δομή, που υποστηρίζει την κοινωνική και αλληλέγγυα επιχειρηματικότητα.

Όλα, όμως, όπως επισήμαναν, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων, θα κριθούν από το αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση ή όχι της αλληλέγγυας οικονομίας.

«Φαινόταν διαφορετικός, από ό,τι περιμέναμε», αναφέρει ο Τάσος Μυλωνάς από την εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών «travel12» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Impact Hub. «Πέρασε αρκετό χρόνο με τις ομάδες και μίλησε με τον κόσμο. Σε μας κάθισε πέντε λεπτά, έδειξε πολύ ενδιαφέρον, έκανε στοχευμένες ερωτήσεις, άκουγε και ήθελε να καταλάβει. Η πρόθεση της κυβέρνησης να βοηθήσει τη συγκεκριμένη μορφή επιχειρηματικότητας, καταρχάς στοιχειοθετείται από κάποιους νόμους, στην πράξη αυτό θέλει χρόνο και συστηματική παρακολούθηση. Και εκεί η Ελλάδα πάσχει», δήλωσε ο κ. Μυλωνάς.

Και πρόσθεσε: «Θα ήταν βιαστικό να πούμε, ότι επειδή έγινε μια κουβέντα, θα έρθει και το αποτέλεσμα. Πάντως, η πρόθεση είναι αυτή, που θα περίμενε κανείς στην κατεύθυνση της πολιτικής της κυβέρνησης, να στηρίξει, δηλαδή, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία».

Τα άλλα μέλη της ομάδας, Μαρία Ρεπούσκου και Αγγελική Κατσιφεράκη, συμφώνησαν, ότι η παρουσία του πρωθυπουργού ξεπέρασε το εθιμοτυπικό. Ήταν χαλαρός και δραστήριος, ρωτούσε για τις σπουδές και το ιστορικό τους, περιγράφουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αντίθετα, το έτερο μέλος της ομάδας, Βασίλης Κρασσάς, σχολίασε, ότι «για μένα παρέμεινε αρκετά τυπική η επίσκεψη, το έκανε γιατί έπρεπε. Αλλά αυτό, που έκανε, το έκανε καλά».

Η Βαλίσια Γκότση, από την εταιρία μόδας “2+1=2», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως εκτίμησε το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε μια προσπάθεια, που γίνεται για την κοινωνική αφύπνιση, την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Επίσης, θεωρεί, πως η επίσκεψη θα ενισχύσει το χώρο και την κοινότητα του Impact Hub, όπως και αντίστοιχων εγχειρημάτων.

«Θα αξιολογήσουμε την κίνηση εκ του αποτελέσματος», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τίνα Κυριάκη, από την εταιρία ξεναγήσεων «Alternative Athens» (Εναλλακτική Αθήνα). «Αν υπάρχει μια συνέχεια και όντως βοηθηθούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις, ήταν ένα θετικό βήμα. Αν αποτελέσει μια τυπική επίσκεψη, δε θα αλλάξει κάτι. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν είχαν υποστηριχθεί καθόλου οι νέες επιχειρήσεις από το κράτος».



Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…