Εκκωφαντική σιωπή Μητσοτάκη για τα ακροδεξιά παραληρήματα

Υποδεέστερος των προσδοκιών αποδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας εσωκομματικούς τριγμούς με την εκκωφαντική σιωπή του για τα ακροδεξιά παραληρήματα των Γεωργιάδη και Ασημακοπούλου.

5776902e1dc52477468b45dd

Την ώρα που η κοινή γνώμη περιμένει από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει τα όσα εκστόμισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος του, εκείνος επιλέγει να σιωπά, δίνοντας το δικαίωμα στον «υπερεθνικόφρονα», πρώην στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ., να χρησιμοποιεί εμφυλιοπολεμική ρητορική.

«Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή», είπε μεταξύ άλλων σε κομματική συγκέντρωση της ΝΔ στη Χίο, επαναφέροντας τα επιχειρήματα Σαμαρά για το προσφυγικό. Δηλαδή, κλειστά σύνορα και κλειστού τύπου προαναχωρησιακά κέντρα για τους μετανάστες. Μάλιστα, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντί να ρίξει τους τόνους, τους όξυνε περισσότερο. Βγαίνοντας σε τηλεπαράθυρο τη Δευτέρα έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του, προσθέτοντας ότι ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτικό καθεστώς.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη στο Σκαϊ:


Δεν είναι μόνο ο κ. Γεωργιάδης, αφού και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προέβη σε παραλογικό συλλογισμό, παραλληλίζοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες με αυτές του παρακράτους, συμπληρώνοντας ότι προσομοιάζουν με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ. Προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα η βουλευτής της ΝΔ, παραδέχτηκε την υπερβολή, αλλά… ξεκαθάρισε πως στόχος ήταν η αφύπνιση!

Το tweet της κ. Ασημακοπούλου:

Το ρόλο του πυροσβέστη ανέλαβε να παίξει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αδειάζοντας με το γάντι τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και ακόμα ένα πεδίο με το οποίο καλείται να αναμετρηθεί και αυτό δεν είναι άλλο από το ίδιο του κόμμα. Δεν είναι μυστικό πως ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα «καραμανλικά» στελέχη και μετά τα τελευταία του παραληρήματα είτε από τη Χίο είτε από τηλεοπτικά πάνελ έχει σηκώσει με ιδιαίτερη ένταση το αίτημα των «καραμανλικών» για οριστική αποπομπή του. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος κληθείς να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων Γεωργιάδη ανέφερε: «δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν. Αλίμονο αν κάποιος γενικεύει και χαρακτηρίζει την Αριστερά και την πορεία της, με βάση το τι κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σήμερα στη χώρα».

Η Νέα Δημοκρατία και οι διαχωριστικές γραμμές

Με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις Γεωργιάδη, όπως επίσης και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν εκτενή αναφορά στις περιβόητες διαχωριστικές γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα, εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς» σημειώνουν πηγές του Μαξίμου και προσθέτουν: «Διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Σήμερα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι:

• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν

• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν.

• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού και σε αυτούς που μιλάνε με διπλή γλώσσα, συμμαχούν ανοιχτά με τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, και ενθαρρύνουν ευθέως ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινωνίες».

Και καταλήγουν λέγοντας: «Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα. Και είναι ακριβώς οι γραμμές πάνω στις οποίες η Νέα Δημοκρατία διεξάγει απεγνωσμένη μάχη, προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει».

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…