Έκκληση από τον πατέρα ομήρου του Ισλαμικού Κράτους να απελευθερώσουν το γιο του

Ο πατέρας του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι που κρατείται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση ζητώντας την…

isis 1

Ο πατέρας του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι που κρατείται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση ζητώντας την απελευθέρωση του γιου του και πρόσθεσε ότι η οικογένειά του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές.

Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, ο 81χρονος Πολ Κάντλι ζήτησε από το ΙΚ να αφήσουν τον γιο του να επιστρέψει στην πατρίδα του με ασφάλεια.

«Δεν φανταζόμουν να περάσω έτσι το 81ο έτος μου», δήλωσε σε μια βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση. «Θέλω ο Τζον να γνωρίζει ότι είμαι πολύ περήφανος για εκείνον. Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη χαρά από το να δω την απελευθέρωση του αγαπημένου μου γιου και (να τον δω) να επιστρέφει σπίτι σε εμάς».

Ο 43χρονος Κάντλι, που αγνοούνταν επί δύο χρόνια, αιχμαλωτίστηκε στη βόρεια Συρία τον Νοέμβριο του 2012 μαζί με τον συνάδελφό του Τζέιμς Φόλεϊ. Ο Φόλεϊ εκτελέστηκε από τους μαχητές του ΙΚ.

Ο πατέρας του Κάντλι σημείωσε ότι η οικογένειά του έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς του, αλλά δεν έλαβε απάντηση και πρόσθεσε ότι ο γιος του ήταν ένας ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος που είχε πάει στη Συρία για να καταγράψει τα δεινά του λαού της.

Ο Τζον Κάντλι είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 18 Σεπτεμβρίου το ΙΚ στο οποίο έλεγε ότι σύντομα θα αποκαλύψει «στοιχεία» για την οργάνωση με στόχο να αντικρούσει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για αυτή στη Δύση.

Ο πατέρας του είπε: «Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια είδαμε τον Τζον σε αυτό το βίντεο στο οποίο είπε στο κοινό ότι εξακολουθεί να είναι αιχμάλωτος του Ισλαμικού Κράτος και ότι ίσως να ζήσει, ίσως να πεθάνει».

Μετά την «μεγάλη ανακούφιση» που ένιωσε η οικογένεια του Κάντλι, το συναίσθημα αυτό μετατράπηκε σε «απελπισία» και «αδυναμία», υπογράμμισε ο Τζον Κάντλι.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…