Newsroom

Newsroom

Έκκληση Μακρόν για σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση για σεβασμό στην «εθνική κυριαρχία και τη σταθερότητα» στον Λίβανο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε σήμερα με τον Λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Αούν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.

593bb47f1dc524e16a8b45d4

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στον Λίβανο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι» διευκρίνισε η γαλλική προεδρία στο δελτίο τύπου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «υπενθύμισε τη σημασία να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, η ανεξαρτησία και η ασφάλεια του Λιβάνου, (ενώ τόνισε) τη στήριξη της Γαλλίας στους πολίτες του Λιβάνου» επισημαίνεται επίσης.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου είχε νωρίτερα ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία «να διευκρινίσει τους λόγους» που εμποδίζουν την επιστροφή στον Λίβανο του πρωθυπουργού Χαρίρι, η παραίτηση του οποίου προκάλεσε σοκ και βύθισε τη χώρα σε μια νέα πολιτική κρίση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε «την έκκλησή του οι πολιτικοί ηγέτες του Λιβάνου να είναι ελεύθεροι στις μετακινήσεις τους».

«Η αναγκαιότητα να διατηρηθεί η συνέχεια των κρατικών θεσμών υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο της πολιτικής αποσύνδεσης από τις συρράξεις που μαίνονται στην περιοχή και ιδίως στη Συρία με στόχο να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα και η σταθερότητα του Λιβάνου» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, «ο πρόεδρος Αούν ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας για τη στήριξή του. Δεδομένης της υπάρχουσας συγκυρίας, επισήμανε τη σημασία της επίσκεψής του στο Ριάντ (και συνάντησης) με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας», τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να κάνει δεκτό την Τρίτη τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…