Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του ν/σ που περιλαμβάνει την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα

Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τα μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης.

58ea18281dc524866f8b4660

Σημεία αιχμής του νομοσχεδίου, που συζητείται με τον χαρακτήρα του επείγοντος, είναι τα άρθρα που αφορούν τον τρόπο επιλογής των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κριτήρια μοριοδότησης και η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από ΣΥΡΙΖΑ , Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, το άρθρο 5 που αφορά την λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα από την αντιπολίτευση διευκρίνισαν ότι τάσσονται υπέρ της λειτουργίας του, ωστόσο επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ζητώντας περαιτέρω αποσαφηνίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το άρθρο πέντε είναι ενσωματωμένο στο νομοσχέδιο που αφορά «την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα παιδείας», το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Πριν την έναρξη της σημερινής Ολομέλειας στη Βουλή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μάντσεστερ.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…