Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η δίκη της υπόθεσης Καρούζου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ξεκίνησε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του άλλοτε επιτυχημένου επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου.

5807d7841dc5241d1c8b4783

Ο Γιάννης Καρούζος μαζί με ακόμη πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων η πρώην γυναίκα του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα και ο Βίκτωρας Ρέστης, κατηγορούνται για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή για το Documento, ο Γιάννης Καρούζος παρέστη στο δικαστήριο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Σκαφτούρα από την άλλη μεριά δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τόσο ο ίδιος ο Ιωάννης Καρούζος όσο και ο υπερασπιστής του, Γιώργος Παπαδάκης, επέρριψαν τις ευθύνες Ρεβέκα Σκαφτούρα υποστηρίζοντας μάλιστα πως εκείνη ήταν ο “εγκέφαλος” του Ομίλου.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υπαγόρευε στο συνήγορό του ερωτήσεις σχετικά με την κοσμοπολίτικη ζωή της πρώην συζύγου του και στην δυσκολία του να λάβει εγκρίσεις για να πάρει χρήματα. Χαρακτηριστικά, όταν η πρώτη μάρτυρας που εξετάστηκε, γραμματέας και ταμίας του Ομίλου το επίμαχο διάστημα, ανέφερε ότι “την ενημέρωνα γιατί ηταν υπεύθυνη για όλα τα χρήματα της εταιρίας” ο Ιω. Καρούζος πρόσθεσε: “εδώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι “.

Η μάρτυρας από την πλευρά της απάντησε ότι ο Ιωαν. Καρούζος αποφάσιζε για τα ακίνητα ενώ η τότε σύζυγός του επέβλεπε τα χρήματα.

Ακόμα η μάρτυρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση , εξήγησε ότι υπήρχε οικογενειακή σχέση με έναν δικαστικό (Γεράκης) και με τον πρώην υπουργό (Μεϊμαράκη), οι οποίοι ήταν οι νονοί των παιδιών του πρώην ζευγαριού.

Υπεράσπιση: “Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας..

Υπερ: Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Αμύνας. Ήταν κι αλλού.

Η πρώην εργαζόμενη του Ομίλου υποστήριξε ακόμα ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ασχολούνταν με το Όμιλο, ενώ αναφορικά με τα μεγάλα ποσά τη διοίκηση την ασκούσαν επίσης παράλληλα. Παράλληλα, μίλησε για τα δυό ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρία Fantom. Κατά την κατηγορία πρόκειται για εταιρία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη (ο οποίος είναι κατηγορούμενος), ενώ η αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό τα 5 εκατ. ευρώ.

“Ξέρω μόνο για την αγοραπωλησία ό τι μου είπε η κα Σκαφτούρα , ότι δηλαδή πουλήθηκαν και τα δύο ακίνητα, ποιό ήταν το τίμημα και πώς να το μοιράσω. Μου είπε πολύ αργότερα, μετά την πώληση ποιός είναι ο αγοραστής πίσω από τη Fantom. Έμαθα ότι είναι του Ρέστη γιατί απλά μου το ανέφερε. “.

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…