Newsroom

Newsroom

Εκδηλώσεις για την ένταξη των Φιλίππων στον κατάλογο της Unesco

Διήμερες εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της ένταξης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου από τον Δήμο Καβάλας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου. Παρούσα στις εκδηλώσεις θα είναι η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

58e24b721dc52415378b4616

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 19.00 το απόγευμα, στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας, θα γίνει παρουσίαση του πλήρους φακέλου της υποψηφιότητας και της πορείας που οδήγησε στην ένταξη του χώρου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Θα παρουσιαστεί, επίσης, το διαχειριστικό σχέδιο, καθώς και τα προγραμματιζόμενα έργα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη και προβολή των Φιλίππων παγκοσμίως.

Την εκδήλωση του Σαββάτου θα πλαισιώσει η χορωδία ΣΥΝ-ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ, της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη.

Την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων, στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής, θα γίνουν, από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τα αποκαλυπτήρια των σχετικών πινακίδων που σηματοδοτούν την ένταξη του ιστορικού χώρου στο διεθνή οργανισμό.

Στην εκδήλωση της Κυριακής θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την ιστορική παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (1961), ενώ θα διαβαστούν αποσπάσματα από τις Πράξεις των Αποστόλων και η «προς Φιλιππησίους επιστολή», του Αποστόλου Παύλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και η φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…