Newsroom

Newsroom

Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας – Έφθασαν στο γραφείο της Αχτσιόγλου (εικόνες)

«Έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα σπάζοντας την τζαμαρία στην κεντρική είσοδο και εισβάλλοντας στον χώρο.

5a54dc5d1dc5242f6c8b45c8

Οι διαδηλωτές που αντιδρούν στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση σχετικά με  τους πλειστηριασμούς, το αφορολόγητο αλλά και στους κανονισμούς για τις απεργίες ξήλωσαν τα ρολά, μπήκαν στη στοά και πέρασαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου.

Μάλιστα,  ανήρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου, γράφοντας «κάτω τα ξερά σας από την απεργία». Το ίδιο έγραψαν και σε τοίχο έξω από το υπουργείο.



Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίμονα να συναντηθούν με την υπουργό Εργασίας. Τελικά τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και η Θεανώ Φωτίου συνάντησαν τους εκπροσώπους των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η συζήτηση έγινε σε έντονο ύφος με τους εκπροσώπους να φωνάζουν «Πάρτε το πίσω, για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα».





Νωρίτερα, τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της Ε.Ε και των νέων μέτρων που περικλείονται στο πολυνομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας Γιάννης Τασιούλας, σε ομιλία του ζήτησε να μην βγει σε πλειστηριασμό καμιά λαϊκή κατοικία. Παράλληλα εξαπέλυσε «επίθεση» κατά της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και του «κεφαλαίου», που όπως είπε χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».


Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…