Newsroom

Newsroom

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς… στον ύπνο μας

Το θέατρο Ακροπόλ είναι μια από τις πιο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας. Η χωρητικότητα του είναι 770 άτομα. Παρόλα αυτά,…

benizelos simitis

Το θέατρο Ακροπόλ είναι μια από τις πιο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας. Η χωρητικότητα του είναι 770 άτομα. Παρόλα αυτά, την Δευτέρα συγκεντρώθηκαν σε αυτό 3.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστέρα αλλά και σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως “Τα Νέα” ή ειδησεογραφικά sites όπως το in.gr., που κάνουν λόγο για “κοσμοσυρροή”.

Aν πράγματι συνέβη αυτό, τότε μάλλον θα πρέπει άμεσα να συλληφθεί ο υπεύθυνος του θεάτρου που επέτρεψε να συγκεντρωθούν 3.000 άτομα σε μια αίθουσα 770 ατόμων. Αν αυτό συνέβη πράγματι, θα επρόκειτο για πλήρη καταστρατήγηση των όρων ασφαλείας του θεάτρου.

Όμως δεν έγινε έτσι.

Οι υπεύθυνοι του θεάτρου έκαναν σωστά τη δουλειά τους, βάζοντας στην αίθουσα ακριβώς 770 άτομα, όπως οι ίδιοι μας διαβεβαιώνουν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους το πρωί της Τρίτης.

Οι υπόλοιποι 2.230, μέχρι να φτάσουμε στον μαγικό αριθμό 3.000, λογικά θα έμειναν στη στοά, στου φουαγιέ και στον δρόμο, θα μπορούσε να πει κάποιος καλόπιστα.

Μόνο που αν συνέβαινε κι αυτό, τότε θα το ξέραμε όλοι από τη Δευτέρα το βράδυ καθώς 3.000 άτομα είναι ικανά να κλείσουν όχι μόνο την Ιπποκράτους στην οποία βρίσκεται το θέατρο άλλα και ολόκληρη την Ακαδημίας.

Όμως ούτε κάτι τέτοιο συνέβη.

Σύμφωνα με όσα μας είπανε οι υπεύθυνοι του θεάτρου Ακροπόλ, στη στοά, στου φουαγιέ και στον δρόμο έξω από το θέατρο, ήταν “το πολύ καμιά 300αριά άτομα”. Μάλιστα, στις 10 το βράδυ, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του θεάτρου, “δεν υπήρχε ψυχή έξω από το θέατρο”.

Μπορεί όλα αυτά να μην λένε τίποτα για την δυναμική της Πρωτοβουλίας των 58. Αν συνδεθεί όμως και με τα βιογραφικά της πλειονότητας όλων όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Ακροπόλ, λένε ίσως πολλά για τις φαντασιώσεις κάποιων που αρνούνται να καταλάβουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους βρεθήκαν είτε εκτός πολιτικής είτε κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή. Λένε ακόμα πολλά και για το άγχος ορισμένων, με το στανιό και με φθαρμένα υλικά να φτιάξουν γρήγορα μια νέα… Ένωση Κέντρου που θα έρθει και θα σώσει τη κατάσταση για αυτούς και μόνο.  

 

Κασσιανός Τζέλης

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…