Newsroom

Newsroom

Εικόνα διάλυσης στην αγορά ακινήτων: Μόλις μία στις δέκα κατοικίες βρίσκει αγοραστή

Σε τιμές κάτω από τις αντικειμενικές αξίες, ακόμα και στο μισό της αντικειμενικής αξίας, πωλούνται τα μισά ακίνητα, σύμφωνα με…

akinita 0

Σε τιμές κάτω από τις αντικειμενικές αξίες, ακόμα και στο μισό της αντικειμενικής αξίας, πωλούνται τα μισά ακίνητα, σύμφωνα με έρευνα του κτηματομεσιτικού γραφείου Re/Max Άθμονον, η οποία αφορά στα πωληθέντα ακίνητα στις περιοχές Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Κηφισιάς, Εκάλης, Νέας Ερυθραίας και Δροσιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για το 2013, το 56% των ακινήτων που πουλήθηκαν στη Δροσιά έγιναν σε τιμές χαμηλότερες της αντικειμενικής, ενώ στο Μαρούσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 53% και στην Εκάλη 40%.

Επιπλέον, το ποσοστό των πωληθέντων ακινήτων, ανάλογα με την περιοχή, κυμαίνεται από 3% έως 11% του συνόλου των προς πώληση κατοικιών – δηλαδή, μόλις ένα στα δέκα σπίτια που διατίθενται προς πώληση βρίσκουν τελικά αγοραστές.

Στην έρευνα αναφέρεται ακόμα ότι στην αγορά συνεχίζει να υπάρχει, αν και μικρό, ενδιαφέρον από ιδιώτες για αγορά οικοπέδων, καθώς και από κάποιους κατασκευαστές, ενώ τα ακίνητα που συνεχίζουν να έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνα που διαθέτουν εύκολη πρόσβαση στο μετρό ή στον ΗΣΑΠ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…