Newsroom

Newsroom

Ειδικό δικαστήριο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, απιστίας και νόθευσης εγγράφου,…

papakonstantinou 0

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, απιστίας και νόθευσης εγγράφου, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αντικατέστησε τον μέχρι τώρα εισαγγελέα του δικαστικού συμβουλίου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Τα αδικήματα αφορούν την αφαίρεση στοιχείων από την λίστα Λαγκάρντ και συγκεκριμένα την αφαίρεση των ονομάτων της εξαδέλφης του Ελένης Παπακωνσταντίνου, του συζύγου της Συμεών Συκιαρίδη και του συζύγου της έτερης εξαδέλφης του Μαρίνας, Ανδρέα Ρωσσώνη.

Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή και των τριών αυτών προσώπων προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας, καθώς οι λογαριασμοί τους με ποσά ύψους 1,22 εκατ. δολαρίων είχαν εξαφανιστεί από τη λίστα.

Στην απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη τον περασμένο μήνα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όπως και οι συγγενείς του, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Όλοι τους είχαν αφεθεί ελεύθερεοι ο μεν πρώην υπουργός με περιοριστικούς όρους, οι δε συγγενείς του χωρίς όρους.

Το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει αν τελικά θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός και τα συγγενικά του πρόσωπα, θα συνέλθει για να εκδώσει σχετικό βούλευμα, το οποίο θα είναι αμετάκλητο και θα επιδοθεί μέσα σε δέκα ημέρες από την έκδοσή του στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Βουλής. Σε περίπτωση κατά την οποία το  βούλευμα παραπέμπει τον κ. Παπακωνσταντίνου σε δίκη, ο πρόεδρος της Βουλής θα κληρώσει, μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας 13 τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του ειδικού δικαστηρίου. 

 

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.