Έφτιαξε Πυρηνικό Αντιδραστήρα στο Υπόγειό του

Το Outsiders είναι μια νέα σειρά του Motherboard που ερευνά τις ζωές των αφανών πρωτοπόρων που έχουν επιλέξει να απομακρυνθούν…

Το Outsiders είναι μια νέα σειρά του Motherboard που ερευνά τις ζωές των αφανών πρωτοπόρων που έχουν επιλέξει να απομακρυνθούν από την περπατημένη προκειμένου να κάνουν τα επιστημονικά τους όνειρα πραγματικότητα.

Μερικοί άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου – πάνε κάθε μέρα στο γραφείο, θέλουν δεν θέλουν. Καταπιέζουμε τις επαναστατικές ιδέες μας με αντάλλαγμα την οικονομικά αποδοτική εργασία, την οποία μερικοί ταυτίζουν με τη ζωή τους. Ο Doug Coulter δεν είναι τέτοιου είδους άνθρωπος.

Μπορεί να ξεκίνησε πίσω από ένα γραφείο, ως εργαζόμενος στην CIA, εφευρίσκοντας γκάτζετ για την επεξεργασία σήματος, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο Doug επέλεξε να εξερευνήσει τα ενδιαφέροντά του στη μηχανική, στα απομονωμένα δάση της Βιρτζίνια χωρίς κάποιο ενοχλητικό αφεντικό και χωρίς γραφειοκρατία.

Ο Doug σταμάτησε να πληρώνεται για να παίζει με τα ακριβά παιχνίδια των άλλων και άρχισε να φτιάχνει τα δικά του. Και παρόλο που τα αποκαλεί παιχνίδια, γιατί είναι διασκεδαστικά για τον ίδιο, οι δημιουργίες του μόνο παιχνίδια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Και επιμένω, ο Doug δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Όταν συγκατοικούσε με έναν τοξικομανή μεθαδόνης που είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη σκανδάλη, ο Doug αποφάσισε να τον διώξει και να κράτησει τα όπλα του, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την καινούρια του αγάπη -τη κατασκευή όπλων. Δεδομένου ότι η Βιρτζίνια είναι μια από τις πιο φιλικές προς τα όπλα πολιτείες της Αμερικής, οι νέες δεξιότητες του Doug τον έκαναν αρκετά δημοφιλή στη γειτονιά. Και αντί να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για κλέψει κάποια τράπεζα, ο Doug διέθεσε ελεύθερα τις τεχνικές του στην κατασκευή όπλων και πυρομαχικών στο υψηλής επισκεψιμότητας φόρουμ του για τη μηχανική.

Η πιο συναρπαστική κατασκευή του Doug είναι ένας αυτοσχέδιος αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης. Η επιδίωξη του για μια απεριόριστα καθαρή και αυτάρκη ενέργεια ενσαρκώνεται στο «άντρο δημιουργικού χάους» -το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ακατάστατο εργαστήριο στην είσοδο του σπιτιού του, ακριβώς κάτω από το υπνοδωμάτιό του.

Η παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη ατόμων αντί του διαχωρισμού τους, αποτελεί όνειρο πολλών ετών για τους φυσικούς και τους οπαδούς καθαρής ενέργειας. Αν και έγιναν πρόσφατα σημαντικά άλματα στην παραγωγή ενέργειας μέσω σύντηξης, απέχουμε αρκετά από την ανάπτυξη ενός αντιδραστήρα πλήρους απασχόλησης, που να παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή που λαμβάνει.

Ο Doug ισχυρίζεται ότι ο σπιτικός αντιδραστήρας του, έχει τη δυνατότητα να γίνει το «Άγιο Δισκοπότηρο» του ενεργειακού πεδίου και ελπίζει μια μέρα να καταφέρει να παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται για να λειτουργήσει. Είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία απέναντι στις αξιώσεις του Coulter, ωστόσο ο ίδιος είναι πολύ αισιόδοξος -επίσης δεν είναι ο μόνος που κατασκευάζει αυτοσχέδιους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Οι προσπάθειές του Doug θα μπορούσαν ενδεχομένως να γελοιοποιήσουν ή τουλάχιστον να εκνευρίσουν μια ενεργειακή βιομηχανία αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και αυτή η περίπτωση μοιάζει προς το παρόν μακρινή, ο ίδιος φαίνεται να το κυνηγά. Αντί να χαραμίζεται στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου, ο Doug δίνει τη ψυχή του για την ανάπτυξη και την ελεύθερη διανομή της αυτοσχέδιας επιστήμης του και προτίθεται να τη μοιραστεί με όλους εμάς. 

http://www.vice.com/gr/read/anthropos-eftiakse-piriniko-adidrastira-ypogeio

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…