Έφοδος του ΣΕΕΔΔ στο δήμο Ευόσμου – Κορδελιού εν μέσω διαμαρτυριών

Νέες υποθέσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών για το δήμο Ευόσμου - Κορδελιού, με το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έφοδο στο Δημαρχείο για να διερευνήσει αν εισπράττονταν τα δημοτικά τέλη από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

585c125c1dc524bb088b4654

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στο koutipandoras.gr, δεν βεβαιώνονταν τα δημοτικά τέλη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν το 2008, με αποτέλεσμα τα ανείσπρακτα και απολεσθέντα έσοδα του Δήμου να κοστολογούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Συγκεκριμένα, θα έπρεπε για κάθε χρόνο ο Δήμος να εισπράττει το 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων των εν λόγω καταστημάτων, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου -κατά τις καταγγελίες- δεν βεβαίωναν τα ανάλογα ποσά στις επιχειρήσεις. 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μερίδα πολιτών βρέθηκε έξω από το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί για τον έλεγχο του ΣΕΕΔΔ. Μάλιστα, φαίνεται πως οι ελεγκτές αντιμετώπισαν εμπόδια κατά την αποχώρησή τους από το Δημαρχείο από τους διαδηλωτές, με την Αστυνομία να επεμβαίνει και να διευθετεί το ζήτημα.


Υπενθυμίζεται ότι πρώην ή νυν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, όπως επίσης και υψηλόβαθμοι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού θα περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα Διαφθοράς μετά από σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το πόρισμα, η χρόνια και μεθοδευμένη λειτουργία ενός γραφειοκρατικού πλέγματος άνοιξε τρύπα 14 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου, με την υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση.

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνονται οι κληθέντες από τον εισαγγελέα κ.κ. Σούλας και Λαφαζανίδης, νυν και πρώην δήμαρχος αντίστοιχα, όπως επίσης και ο δημοτικός υπάλληλος, Σωτήριος Παπανικολάου, ο οποίος κατά το πόρισμα εμπλέκεται σε σχεδόν όλες τις δύσοσμες υποθέσεις του Δήμου.

Διαβάστε επίσης:

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…