Έξαλλος ο Ρέντσι με τον Ντάισελμπλουμ: Να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν

Εκτός εαυτού βγήκε ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος όχι μόνο δήλωσε πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχουν σπαταλήσει λεφτά σε «γυναίκες και ποτά» αλλά αρνήθηκε να ζητήσει και συγγνώμη.

58d26bca1dc524f7088b4a66

Σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ματέο Ρεντσι αφού χαρακτηρίζει «ανόητες» τις αναφορές του Ολλανδού πολιτικού, τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του κ. Ντέισελμπλουμ από τη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχασε μια καλή ευκαιρία να σιωπήσει. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα προτίμησε να προβεί σε χαζά αστεία -δεν μπορώ να βρω καλύτερες λέξεις- ενάντια στις χώρες της Νότιας Ευρώπης». 

«Θεωρώ ότι ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, σημειωτέον, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν αξίζει να παίζει τον ρόλο που έχει (σ.σ.: ως πρόεδρος της Ευρωομάδας). Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν. Για τον ίδιο, αλλά και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων», συμπλήρωσε ο κ. Ρέντσι.

«Αν θέλει να προσβάλει την Ιταλία, να το κάνει σε ένα μπαρ πίσω στη χώρα του και όχι μέσω του θεσμικού του ρόλου»,τόνισε.

Ο Ματέο Ρέντσι έκλεισε με αιχμές εναντίον του επικεφαλής του Eurogroup με αφορμή τις ολλανδικές εκλογές, γράφοντας:

«Ο Γερούν είδε το κόμμα του να πέφτει στις τελευταίες εκλογές από το 25% στο 5%. Κάτι που λέει πολλά για το ότι είναι σωστό να καταπολεμάς τον λαϊκισμό, αλλά να μη σταματάς να είσαι δημοφιλής. Είναι καιρός να έχουμε περισσότερη δημοκρατία παντού. Όλοι πρέπει να εργαστούμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και όχι της γραφειοκρατίας» κατέληξε.

 


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…