Newsroom

Newsroom

Δωρεάν εκδηλώσεις – Ο Μάρτιος στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος καλοσωρίζει την Άνοιξη με μια σειρά εκδηλώσεων επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου: Εκθέσεις, ξεναγήσεις, μαθήματα υπολογιστών, αθλητισμός, συναυλίες.

58c825ef1dc524d1398b45fa

Ο Μάρτιος φέρνει μαζί του και κάτι εντελώς καινούριο: Για πρώτη φορά, το ΚΠΙΣΝ αναθέτει σε ανερχόμενους και καταξιωμένους δημιουργούς μουσική ειδικά σχεδιασμένη για τις εκδηλώσεις του, και σας συστήνει ήχους και μελωδίες που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από εδώ.

Στις 21 Μαρτίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και θυμόμαστε ότι η ποίηση κρύβεται παντού, με μια μοναδική συναυλία με διασκευές κομματιών από τραγουδοποιούς που δημιούργησαν ποίηση με τους στίχους τους. Λίγες μέρες μετά, στις 25 Μαρτίου, με έμπνευση την ελληνική μουσική ιστορία και παράδοση, οι Schooligans και το ΚΠΙΣΝ σας περιμένουν σε μια νέα μουσική ανάγνωση παραδοσιακών ήχων και τραγουδιών, γεφυρώνοντας το μουσικό χάσμα διακοσίων ετών. Την ίδια ημέρα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και μια ξεχωριστή διάλεξη από τον Μάνο Στεφανίδη, εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης.

Η μουσική όμως δεν σταματά εδώ. Τα τρία πρώτα Σάββατα του Μαρτίου στο ΚΠΙΣΝ η μουσική δίνει και πάλι ραντεβού με τα Music Escapades τα οποία τον μήνα αυτό, θα σας παρουσιάσουν το μουσικό παρόν καλλιτεχνών που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή των ‘90s.

Στη μουσική βασίζεται και το καινούργιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΠΙΣΝ και έχει εμφανίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς μουσική μέσα στο ΚΠΙΣΝ: Ένα πιάνο σας περιμένει στον Φάρο να το αγγίξετε και να παίξετε μαζί του, αναζητήστε το!

Τέλος, ο Γιώργης Γερόλυμπος, ο οποίος συνοδεύει φωτογραφικά το ΚΠΙΣΝ στο ταξίδι της ολοκλήρωσής του, παρουσιάζει στις 30/3 το φωτογραφικό λεύκωμα Ορθογραφίες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…