Δώρα Ζέμπερη: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον 58χρονο δολοφόνο της

Ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του συλληφθέντα για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

59e8d0601dc524ed568b47d0

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία.

Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως ο δολοφόνος της Δώρας είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών από υπόθεση ναρκωτικών και υποθέσεις κλοπών.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Ο 58χρονος άνδρας, φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της άτυχης 32χρονης Δώρας. Την σκότωσε για μερικά εύρω με συνολικά 14 μαχαιριές. Φέρεται μάλιστα να ομολόγησε ότι αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας για να της κλέψει την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο το οποίο στη συνέχεια πούλησε στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η κοπέλα αντιστάθηκε και τότε προκειμένου να της κλείσει το στόμα άρχισε να την χτυπάει με μανία σκοτώνοντάς την με 14 μαχαιριές.

Ο δράστης έκανε ένα μεγάλο λάθος το οποίο ήταν και αυτό που οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό του. Δεν απενεργοποίησε το κινητό της 32χρονης με αποτέλεσμα το στίγμα του κινητού να εντοπιστεί λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, το πρόσωπο του δράστη είχε καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Κοιμητήριο, ωστόσο, δεν ήταν καθαρή η εικόνα. 

 Όταν όμως οι αρχές είδαν την ίδια φιγούρα να μπαίνει σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας για να ξεφορτωθεί το τηλέφωνο κατάλαβαν ότι αυτός είναι πιθανότατα ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη.

Με τις εικόνες λοιπόν που είχαν από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στην Ομόνοια για να πουλήσει το κινητό, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για την ταυτότητά του. Το γεγονός επίσης ότι ο δράστης ήταν σεσημασμένος έκανε ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά των αρχών.