Newsroom

Newsroom

Δραγασάκης: Στόχος η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία

O Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση «θα αντέχει με στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία», κάνοντας λόγο για «κραυγές» της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες θα πέσουν στο κενό.

591ca1a31dc52414358b45ec

«Η Νέα Δημοκρατία ας συμβιβαστεί επιτέλους με τη νέα πραγματικότητα. Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωρινοί. Ό,τι νομοθετήσουμε, εντάσσεται σε μια σφαιρική συμφωνία που θα περιέχει και τα μέτρα για το χρέος», επεσήμανε, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, το απόγευμα της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης κατήγγειλε ότι «υπάρχουν δυνάμεις, εκτός αλλά και εντός χώρας, που θέλουν το χρέος ως μοχλό μόνιμης πίεσης και την επιτροπεία ως μόνιμο καθεστώς».

Ανέφερε επιπλέον ότι «ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε τον έλεγχο της μοίρας μας και του μέλλοντός μας είναι να τερματίσουμε την εξάρτησή από τον ξένο θεσμικό δανεισμό, πετυχαίνοντας το χρέος να γίνει βιώσιμο και στη βάση αυτή να διεκδικήσουμε τον τερματισμό μνημονίων και επιτροπείας».

Πρόσθεσε ότι στη διεκδίκηση αυτή είναι κρίσιμη η συμμετοχή και η στήριξη της κοινωνίας, αλλά και η συνευθύνη των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, καθώς όπως επανέλαβε, η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία δεν θα είναι μία τυπική αυτόματη διαδικασία, αλλά μία πορεία με παγίδες και ρίσκα.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση εκλέχθηκε από τους πολίτες για τρεις βασικούς λόγους:

1. για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία

2. για να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης υποθέσεις σκανδάλων και να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες της διαφθοράς και της διαπλοκής

3. για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και τη λειτουργία του κράτους, καθώς και να ενισχύσει τη διεθνή θέση της χώρας.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες στο τέλος της θητείας της, από τη συνολική της επίδοση στους βασικούς στόχους που έχει θέσει.

Ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι αιτία των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν «οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών και τα πέραν της αρχικής συμφωνίας αιτήματα, κυρίως του ΔΝΤ».

Έκανε επίσης λόγο για «μικρούς γκεμπελίσκους» της Ν.Δ. που «κόβουν και ράβουν δηλώσεις από το παρελθόν».

Επέμεινε δε ότι η κυβέρνηση με τη διαπραγμάτευση κατάφερε να εξισορροπήσει τα αρνητικά μέτρα, με θετικά μέτρα. «Η Ν.Δ. τί θα έφερνε; Τόσα αρνητικά και άλλα τόσα», πρόσθεσε.

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

Αγγελία

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

«ΔΕΝ ψάχνω νοικάρη γενικά και αόριστα. Θέλω το σπίτι να γεμισει ζωή και να το…

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί