Newsroom

Newsroom

"Dracula Untold": Κάποιες φορές αυτό που χρειάζεται είναι ένα τέρας

"Dracula Untold"

dracula5

Ένα καλογυρισμένο παραμύθι εποχής με επική ατμόσφαιρα και πινελιές ρομαντισμού, είναι η ταινία “Dracula Untold” που μπορούμε να δούμε από σήμερα στους κινηματογράφους με πρωταγωνιστή τον Λουκ Έβανς. Έναν αιώνα περίπου μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα το 1931, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που ορμώμενος από την αγάπη για την οικογένεια του και το λαό του, μεταμορφώθηκε σε ένα φρικτό τέρας. 

Ο σκληρός Πρίγκιπας της Τρανσυλβανίας (η ιστορία τοποθετείται περίπου το 1462) στοιχειωμένος από τις μνήμες τις παιδικής του ηλικίας και τα σκληρά χρόνια στον τούρκικο στρατό που επιδιώκει διαρκώς να επεκτείνει την κυριαρχία του, προσπαθεί να περιφρουρήσει το γιο του και το βασίλειο του από ένα νέο παιδομάζωμα. Και ενώ μετά την άρνηση τους να παραχωρήσουν  τα παιδιά τους στον σουλτάνο εξαπολύεται εναντίον τους μία τρομακτική επίθεση, βρίσκει τον μοναδικό τρόπο να την αναχαιτίσει. Να μετατραπεί σε ένα τέρας διψασμένο για αίμα, με υπεράνθρωπες ιδιότητες, το οποίο θα πρέπει να αντισταθεί τρεις μέρες στον πειρασμό που τον τρελαίνει από την δίψα, προκειμένου να πάρει ξανά ανθρώπινη υπόσταση. Και ενώ η εξέλιξη του πολέμου παίρνει δραματική τροπή, αναγκάζεται να υποταχθεί στη μοίρα του για να σώσει ότι αγαπάει περισσότερο.

dracula

Καλογυρισμένο, με εντυπωσιακή φωτογραφία (φοβερό στιγμιότυπο αυτό που ο πρωταγωνιστής ανεβαίνει από τα βράχια ψάχνοντας τη σπηλιά του τέρατος), είναι μία συμπαθητική κινηματογραφική πρόταση, που έχει κάτι από σκηνές που έχουμε δει και στους “300”. 

Από την εποχή που ο Μπραμ Στόκερ εξέδωσε το βιβλίο «Dracula» το 1897 ο ήρωας αυτός έχει «στοιχειώσει» την κινηματογραφική, μουσική και λογοτεχνική κουλτούρα. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν έχουμε απολαύσει κινηματογραφικά (παρά τις πολλές ταινίες) μια καταγωγική ιστορία για το εν λόγω «τέρας». Βέβαια πρόκειται για ένα μείγμα φαντασίας, ιστορικού υλικού και σύγχρονης τεχνολογίας, αφού δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο Δράκουλας υπήρξε στα… αλήθεια. 

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Γκάρι Σορ

Ηθοποιοί: Λουκ Έβανς, Ντόμινικ Κούπερ, Σαμάνθα Μπαρκς, Τσαρλς Ντανς, Σάρα Γκαντόν, Ντίαρμεντ Μέρτο

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Έτος παραγωγής: 2014

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…