Newsroom

Newsroom

Δούρου: Οι αντίπαλοί μου δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία

Δώσαμε μεγάλες μάχες και τις κερδίσαμε, υποστηρίζει η περιφερειάρχης Αττικής

dourou 0

H σκληρή κριτική είναι αυτονόητη, ακόμα και με τα χαρακτηριστικά της στοχοποίησης, είναι όμως άλλο η κριτική και άλλο η κατασυκοφάντηση, και μάλιστα «μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ρένα Δούρου, που προσθέτει: «Όλα αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο, αλλά τη Δημοκρατία».

Η περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως «οι αντίπαλοί μου δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές. Εκείνες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Που κατέστρεψαν θεσμούς, κοινωνίες, κράτη, και που σήμερα, με περισσή αυθάδεια, θεωρώντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, επιχειρούν να επανέλθουν στα πράγματα».

Από εκεί και πέρα, «οι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους. Αν θέλουν αιρετούς – σχολιαστές στα ΜΜΕ ή αν θέλουν αιρετούς – εργάτες της Αυτοδιοίκησης», σημειώνει, ενώ κάνοντας τον αναλυτικό απολογισμό της, η περιφερειάρχης Αττικής διευκρινίζει ότι «φυσικά δεν είναι αρκετά. Αλλά είναι η αρχή που τα αλλάζει όλα. Με μετρήσιμο, χειροπιαστό τρόπο».

«Δώσαμε μεγάλες μάχες και τις κερδίσαμε. Βάλαμε το μαχαίρι στο κόκκαλο κατά της γραφειοκρατίας, τολμώντας να συγκρουστούμε με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Βάλαμε τις βάσεις για την αρχή του τέλους της λειτουργίας της Φυλής. Με την Ψυττάλεια δε, κερδίσαμε τη μάχη του αυτονόητου. Κερδίσαμε τη μάχη του αποχετευτικού συστήματος και των βιολογικών καθαρισμών στην Ανατολική Αττική με τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων και δημοσίων φορέων, σπάζοντας τους σκληρούς πυρήνες, που σε δημοτικό και τοπικό επίπεδο, εμπόδιζαν αυτή την εξέλιξη εδώ και χρόνια. Ενοχλούμε. Και εκείνοι που έχασαν αυτές τις μάχες ως εκπρόσωποι του παλιού, θέλουν τώρα να πάρουν τη ρεβάνς. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Και τη μάχη δεν θα την δώσω μόνη μου. Αλλά με όλες και με όλους που συνεργαστήκαμε τέσσερα χρόνια τώρα για να κερδίσουμε αυτές τις μάχες. Προσωπικά δεν θα μιμηθώ κάποιους από τους αντιπάλους μου, στη στοχοποίηση. Ποτέ δεν δήλωσα «ανεξάρτητη αυτοδιοικητική» για να τρέξω μετά να παρακαλάω για κομματικό χρίσμα. Δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική και κομματική μου ταυτότητα. Έτσι συνεχίζω να πορεύομαι».

Ερωτηθείσα για την παραίτηση Κοτζιά, η Ρένα Δούρου εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι «προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της γραμμής που έχει χαραχθεί για μια ανεξάρτητη, πολυεπίπεδη και ενεργητική εξωτερική πολιτική», ενώ χαρακτηρίζει τη θετική ψήφο της Βουλής της ΠΓΔΜ ως την «αρχή του τέλους μιας διαμάχης που δηλητηρίαζε όχι μόνο τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά επηρέαζε αρνητικά συνολικά την περιοχή των Βαλκανίων».για Τέλος, ερωτηθείσα για ποιο λόγο πιστεύει ότι αναδείχθηκε στις πρώτες θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά: “Στην παρέμβασή μου προσπάθησα να πω ότι το σημαντικό, είναι καταρχήν η δημιουργία μίας Νέας Αριστεράς με ρίζες στις δημοκρατικές μας παραδόσεις και το βλέμμα στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε το θέμα των συμμαχιών. Με ποιους, πώς, σε ποιες βάσεις. Είναι σαφές ότι η συμμαχία το 2015 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν μια έντιμη συμμαχία που εξυπηρετούσε πλήρως τη διάκριση υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Πλέον με το τέλος της Επιτροπείας, αντιμετωπίζουμε νέες διακρίσεις. Μεταξύ του παλιού κόσμου που με τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό και υπονομεύει το δικαίωμα στην εργασία και τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, και των πολιτικών που τις αντιπαλεύουν. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η προγραμματική μας δουλειά”.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…