Newsroom

Newsroom

Δούλευε και μη ερεύνα

H αεροπορική εταιρεία Air Berlin χρεοκόπησε πρόσφατα και σήμερα, 200 πιλότοι δήλωσαν ασθένεια, σε μία κίνηση που θυμίζει μορφή απεργίας χωρίς την έγκριση του συνδικάτου. Έτσι, πάμπολλες πτήσεις ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα 9.000 επιβάτες να χάσουν τις πτήσεις τους. Αμέσως, στα ΜΜΕ ενεργοποιήθηκαν τα γνωστά κλισέ που συνοδεύουν την είδηση: «Απίστευτη ταλαιπωρία», «κινήσεις που δεν προσελκύουν επενδυτές» κι άλλα πολλά.

59b9236b1dc5249b598b458c

Του Δημήτρη Σταράκη

Σχεδόν κανείς δεν επικοινωνεί πλέον την αγωνία του εργαζόμενου, όποιο και αν είναι το επάγγελμα του. Η ατομική επισφάλεια, αυτή η αγωνία για το μέλλον του ανθρώπου που δουλεύει για να ζει και όχι να ζει για να δουλεύει σπάνια αναφέρεται στα άρθρα που αφορούν απεργίες και συναφείς μαζικές κινήσεις διαμαρτυρίας.

Αυτός είναι σήμερα ο θρίαμβος της λογικής της αγοράς στην καθημερινή ζωή: Είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να μην διαταράσσεις την ομαλή λειτουργία της εταιρίας. Τι και αν η εταιρεία σου έχει πτωχεύσει ή/και το μέλλον της φαντάζει δυσοίωνο; Τι και αν ο προγραμματισμός σου με βάση τις υποχρεώσεις σου κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα; Οφείλεις να μην διαμαρτύρεσαι και να παραμένεις συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου, ακόμα και αν άλλοι τινάζουν στον αέρα τις συνθήκες ζωής σου. Κι αν μια μέρα βρεθείς στο δρόμο, μια «συγγνώμη», ένα δακρύβρεχτο κείμενο ανακούφισης στα social media και ένα like μπορεί να είναι υπεραρκετά.

Η κάθε μορφή διαμαρτυρίας των ανθρώπων που συμβάλλουν στο να είναι εύρυθμη η ζωή μας αποτελεί κολάσιμη πράξη στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού. Η κιμαδομηχανή που αλέθει τα άτομα και συρρικνώνει τους ορίζοντες τους δεν επιτρέπει αντίλογο και κριτική. Πας μη συμμορφωμένος εργαζόμενος, βάρβαρος.

Αγωνιάς για το μέλλον σου και αποζητάς μια αξιοπρεπή ζωή; Δούλευε και μη ερεύνα. Αν φοβάσαι για την μείωση ή και την απώλεια του μισθού σου, η οποία θα προκαλέσει αναπόδραστες αλλαγές στον τρόπο ζωή σου, μη φοβάσαι. Θα κάνεις διαλογισμό, θα πάρεις ένα self-help βιβλίο με πρακτικές συμβουλές από τους «επιτυχημένους» της ζωής και θα ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές του. Ακόμα και αν δεν πετύχεις, μπορείς να φας τις σελίδες του, χαμογελώντας και παπαγαλίζοντας: «Διώξε τις αρνητικές σκέψεις από μέσα σου».

Πηγή: altsantiri.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…