Newsroom

Newsroom

Δομινίκα: 15 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα "Μαρία"

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη αγνοούνται από το πέρασμα του τυφώνα «Μαρία» από τη Δομινίκα, μικρή νησιωτική δημοκρατία στην Καραϊβική, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Ρούζβελτ Σκέριτ.

59c3f8441dc524f8308b4796

Την Τρίτη, λίγο μετά το χτύπημα του τυφώνα, ο κ. Σκέριτ είχε σημειώσει ότι «χάσαμε ό,τι μπορεί να αγοραστεί με χρήματα».

Ο κυκλώνας συνεχίζει την καταστροφική του πορεία στην Καραϊβική, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναφέρει ότι το Πουέρτο Ρίκο «αφανίστηκε».

«Το Πουέρτο Ρίκο είναι σε μια πολύ, πολύ, πολύ ευαίσθητη κατάσταση. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης καταστράφηκε», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η «Μαρία», που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 185 χιλιομέτρων την ώρα, έπληξε την Πέμπτη και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ αναμένεται ότι τις επόμενες ώρες θα περάσει από τα νησιά Τερκς και Κέικος και από τις νοτιοανατολικές Μπαχάμες.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία και ιδίως στην τουριστική περιοχή Πούντα Κάνα, οι αρχές υπολογίζουν ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 1.200 σπίτια.

Ο κυκλώνας εκτιμάται πως θα ενισχυθεί ελαφρά καθώς κινείται βορειότερα, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πάντως ότι δεν θα πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.