Newsroom

Newsroom

ΔΝΤ: Η αντιμετώπιση της Κύπρου από τους δανειστές της ήταν σκληρή

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμπεριφέρθηκε με σωφροσύνη στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Κύπρου, δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο αναπληρωτής γενικός…

dnt new 1

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμπεριφέρθηκε με σωφροσύνη στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Κύπρου, δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, που ωστόσο παραδέχθηκε πως, κρίνοντας εκ των υστέρων και με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης, η αντιμετώπιση της Κύπρου από τους δανειστές της ήταν σκληρή.

Ο Λίπτον ανέφερε ότι στην Κύπρο έγινε προσπάθεια να στηριχθεί η οικονομία, να μην υπάρξει απότομη πτώση και να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι η μείωση της ανάπτυξης στην Κύπρο ήταν μικρότερη σε σχέση με άλλες χώρες που εισήλθαν σε πρόγραμμα.

Αυτό, συνέχισε, μπορεί πρωτίστως να αποδοθεί στον τρόπο με τον οποίο αναδιαρθρώθηκαν οι τράπεζες, χωρίς να φορτωθούν και άλλα βάρη στο δημόσιο τομέα, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…