"Διπλό το έγκλημα στο Πάρκο Τρίτση"

«Δεσμευόμαστε ότι το Πάρκο Τρίτση θα αποκτήσει τη σπουδαιότητα που του ταιριάζει. Και θα εκπληρώσει τον διπλό του ρόλο:  Ως…

dourou 16

«Δεσμευόμαστε ότι το Πάρκο Τρίτση θα αποκτήσει τη σπουδαιότητα που του ταιριάζει. Και θα εκπληρώσει τον διπλό του ρόλο:  Ως πνεύμονας στην πολύπαθη Δυτική Αττική και ως ανεκτίμητος υπερτοπικός παράγοντας που συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής συνολικά της Αττικής».

Τα παραπάνω τόνισε η Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας πως στο Πάρκο Τρίτση συντελείται ένα διπλό έγκλημα, ένα δια πράξεως κι ένα δια παραλείψεως. Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως το δια παραλείψεως έγκλημα αφορά στην πλήρη εγκατάλειψη του πάρκου εκ μέρους της πολιτείας, η οποία παραλείπει συνειδητά να πράξει το καθήκον της απέναντι στους πολίτες και το περιβάλλον. Το δια πράξεως έγκλημα αφορά συνολικά την Αττική, γιατί ο μαρασμός ενός πνεύμονα πρασίνου συνεπάγεται πλήγμα ενάντια στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

«Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε έναν υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου όπως είναι το πάρκο. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Και δεν θα το επιτρέψουμε. Η ονομασία του πάρκου – “οικολογικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης”- αποτελεί το άκρον άωτον της ειρωνείας. Κανονικά, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πολιτικές, θα έπρεπε να είχε ονομαστεί σε πάρκο οικολογικής και περιβαλλοντικής αναισθησίας και αδιαφορίας», υπογράμμισε η κα Δούρου, κατηγορώντας την απερχόμενη διοίκηση Γιάννη Σγουρού για αδιαφορία. Η ίδια προτείνει τη συγκρότηση Διαβαθμιδικού Συνδέσμου με τη συμμετοχή της καθώς και τη συμμετοχή των δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), έτσι ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού να έχουν την ευθύνη της διαχείρισης, προστασίας, προβολής και ανάδειξης του πάρκου.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…