Newsroom

Newsroom

Δίκη Siemens: Ζήτησαν την αποβολή Δημοσίου και ΟΤΕ από την πολιτική αγωγή

Tην αποβολή του Δημοσίου και του ΟΤΕ από την πολιτική αγωγή ζήτησαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση της Siemens.

5789219e1dc524f51e8b483f

Της Κατερίνας Κατή

Ως βασικό επιχείρημα στο αίτημά τους προέβαλαν τη συμφωνία συμβιβασμού που υπεγράφη μεταξύ Siemens και Ελληνικού Δημοσίου το 2012 , με την οποία προβλέπετο αποζημίωση του με 270 εκατομμύρια ευρώ για τη ζημία που υπέστη.

Πατώντας λοιπόν πάνω σε αυτό το γεγονός , οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία προέβλεπε ότι το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να διατηρήσει καμία επιφύλαξη, δήλωσε μέσω της αμετάκλητης συμφωνίας ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση.

Αυτό σημαίνει, κατά τους συνηγόρους, ότι το Δημόσιο έχει αποζημιωθεί και δεν δικαιούται πλέον να διεκδικεί μέσω της παράστασης πολιτικής αγωγής εκ νέου αποζημίωση ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν και ανάλογες υποθέσεις ζημιογόνες για το Δημόσιο, όπως αυτή των δομημένων ομολόγων, της ΔΕΚΑ αλλά και της στοιχηματικής απάτης, για τις οποίες τα δικαστήρια που τις δίκασαν αποφάσισαν ότι το Δημόσιο δεν δύναται να παραστεί ως πολιτική αγωγή με το σκεπτικό ότι δεν υπέστη άμεση βλάβη.

Ως προς τον ΟΤΕ , υποστήριξαν ότι θα πρέπει επίσης να μην γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής με το σκεπτικό ότι ο Οργανισμός , ο οποίος έχει πλέον ιδιωτικοποιηθεί, υπέστη βλάβη ως Νομικό Πρόσωπο.

Κατά τους ισχυρισμούς του, οι μέτοχοι του ΟΤΕ , συνεπώς και το Δημόσιο, δεν έχουν υποστεί βλάβη και άρα δεν δικαιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή.

Ορισμένοι εκ των συνηγόρων διαφοροποιήθηκαν ως προς το θέμα του ΟΤΕ εκφράζοντας την άποψη ότι έχει δικαίωμα παράστασης μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι για αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ως προς τον κατηγορούμενο Γιουνγκ, τέλος, ο συνήγορος του δήλωσε ότι τόσο το Δημόσιο , όσο και ο ΟΤΕ δεν μπορούν να παρασταθούν στη διαδικασία δεδομένου ότι εκκρεμεί αγωγή σε βάρος τους με την οποία ο κατηγορούμενος τους ζητά να δηλώσουν ότι δεν εγείρουν αξιώσεις από εκείνον.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου.

Πηγή: documentonews.gr

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.