Newsroom

Newsroom

Δικαστική συνδρομή από την Ελβετία ζήτησαν Ελλάδα και ΗΠΑ

Aυτό επισημαίνει η ελβετική εφημερίδα Blick σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο ελβετικός κολοσσός φαρμάκου φέρεται να έχει δωροδοκήσει Έλληνες- Το FBI διεξάγει έρευνα κατά της Novartis».

5a7989d31dc524c2728b4616 1

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ενημέρωσε ότι έλαβε δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση Novartis και τις φερόμενες δωροδοκίες στις οποίες εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, Ελληνες γιατροί και δημόσιοι αξιωματούχοι.

Τα αιτήματα για συνδρομή διαβιβάστηκαν στο τέλος του περασμένου έτους και τον Γενάρη του 2018 και εξετάζονται, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ελβετική δημόσια τηλεόραση RTS, και επικαλείτε με δημοσίευμα της η ελβετική εφημερίδα Blick. Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης Φόλκο Γκάλι (Folco Galli) επιβεβαίωσε τη λήψη των δύο αιτημάτων. Όπως αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα swissinfo.ch τα δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή συνδέονται με έρευνες για τη Novartis και δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία και Έλληνες γιατροί και δημόσιοι λειτουργοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας φαίνεται, όπως συμπληρώνει ο συντάκτης του άρθρου, επικαλούμενος ανθρώπους που σχετίζονται με τις έρευνες, να έχουν κοστίσει στη χώρα περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2015.

Η θυγατρική της Novartis στην Ελλάδα είχε εκδώσει μια ανακοίνωση για την υπόθεση λέγοντας ότι «έχει ενημερωθεί για τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πρακτικές της εταιρείας» και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…