Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση στο Λονδίνο

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στη Βρετανία, μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που κόστισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν

5933a21e1dc524324f8b45a2

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ Αρένα που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, ο τρόμος χτύπησε ξανά την Βρετανία  με μια νέα διπλή τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν τρεις δράστες στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Τραγικός απολογισμός; 6 άνθρωποι νεκροί ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στις πρώτες τις δηλώσεις επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια «Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» ανέφερε η Μέι και συνέχισε λέγοντας:

«Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία. Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε «βάρβαρα και σοκαριστικά», τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Λονδίνου.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστίες στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας», έγραψε ο Κόρμπιν, στο Twitter.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν καταδίκασε τις επιθέσεις, κάνοντας λόγο για μια «εσκεμμένη και θρασύδειλη»:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, αλλά αυτή ήταν μια εσκεμμένη και θρασύδειλη επίθεση εναντίον αθώων Λονδρέζων και επισκεπτών» στη βρετανική πρωτεύουσα, τόνισε ο Καν. «Την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις», πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζον σχολίασε για την επίθεση ότι αυτά είναι «σοκαριστικά νέα από το Λονδίνο»

Tα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης στην Βρετανία έστειλα οι Μακρόν και Γιούνκερ

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Έμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».

«Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους» έγραψε στο συλλυπητήριο του μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Τριντό: Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό χαρακτήρισε «φρικτά» τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο, τα οποία αντιμετωπίζονται πλέον ως «τρομοκρατικές» ενέργειες από τη βρετανική αστυνομία.

«Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», έγραψε ο Τριντό στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Υπέδειξε επίσης έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίο μπορούν να καλούν Καναδοί που βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα αν χρειάζονται βοήθεια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Βίκυ Φλέσσα: Σάλος με νέα δήλωσή της – «Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί» (video)

6189237

Βίκυ Φλέσσα: Σάλος με νέα δήλωσή της – «Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί» (video)

«Το κράτος όλο νοσεί. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση», ανέφερε η…

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…